Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Σύγχρονο θαύμα της Αγίας Υπομονής.

Η Τίμια κάρα της Αγίας Υπομονής
«Η αγία Υπομονή εμφανίσθηκε ως μοναχή σε κάτοικο των Αθηνών που εργαζόταν σε ταξί. Το σταμάτησε και ζήτησε να κατευθυνθή προς το Λουτράκι. Ο ταξιτζής είχε καρκίνο του δέρματος στα χέρια του και βρισκόταν σε μεγάλη απελπισία. Καθ’ οδόν η μοναχή που φορούσε ένα κουκούλι με κόκκινο σταυρό τον ρώτησε.
"Γιατί είσαι μελαγχολικός";
Και εκείνος δεν εδίστασε να ομολογήσει όλη την αλήθεια. Μετά τον ρώτησε αν θέλη να τον σταυρώσει για να γίνει καλά και εκείνος δέχθηκε. Σε λίγο όμως τον έπιασε υπνηλία και παρεκάλεσε την μοναχή να σταθούνε λίγο για να μην σκοτωθούνε. Είχαν φθάσει κοντά στα διόδια και εύκολα θα έβρισκαν άλλο ταξί αν εκείνη βιαζόταν. Κάθησε στην άκρη του δρόμου και τον πήρε ο ύπνος. Όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι τα χέρια του είχαν γίνει καλά, αλλά η μοναχή είχε εξαφανιστή. Ρώτησε τους ανθρώπους των διοδίων μήπως είδανε καμμιά μοναχή εκεί κοντά, αλλά κανείς δεν την είχε δει. Τότε συγκλονισμένος γύρισε στο ταξί του και κατάλαβε ότι κάποια Αγία ήταν κι’ έγινε άφαντη. Κατευθύνθηκε μετά στον γιατρό του και του διηγήθηκε το περιστατικό. Την στιγμή εκείνη έπεσε το μάτι του σε μια εικόνα που ήταν κρεμασμένη στον τοίχο του ιατρείου. Πετάχθηκε απ’ το κάθισμά του και φώναξε : "Αυτή ήταν".
Σημειωτέον ότι η εικόνα ήταν της αγίας Υπομονής. Έτσι έμαθε ποιά ήταν εκείνη που τον θεράπευσε και τον γλύτωσε και απ’ την απελπισία. Το κουκούλι με τον κόκκινο σταυρό έδειχνε την καταγωγή πριν γίνει Αυτοκρατόρισσα του Βυζαντίου και με αυτό το μοναχικό σχήμα τελείωσε και την επίγεια ζωή της. Εκ των υστέρων γίνηκε γνωστό ότι η ημέρα που γίνηκε το θαύμα ήταν 13 Μαρτίου, ημέρα που η αγία γιορτάζει».
(Από το βιβλίο εκδόσεως Ι. Μ. Οσίου Παταπίου Λουτρακίου).
Η μνήμη της Οσίας και Θεοφόρου μητρός ημών Υπομονής, τελείται τη 13η Μαρτίου και 29η Μαΐου.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Έχεις εφτά-οχτώ λεπτά;

Είναι καλό να λέμε κάθε μέρα τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας. Χαίρε! Χαίρε! Χαίρε! Παναγία μου να' χεις χαρά. Σε χαιρετάμε. Δεν είμαστε αχάριστοι. Μας έκανες τόσο μεγάλο καλό. Έφερες τον Θεό στον κόσμο! Δε θα σου πούμε ένα "ευχαριστώ"; Ένα "χαίρε"; Που κρατάει 7-8 λεπτά; 7-8 λεπτά κρατάνε να τους πεις τους Χαιρετισμούς.
Να λέμε τους Χαιρετισμούς. Αυτή είναι πολύ ωραία προσευχή. Αρχοντική προσευχή. Χωρίς καθόλου ζητιανιά. Χωρίς καθόλου παρακλήσεις και ικεσίες και "θέλω κείνο, κάνε τ' αλλο". Δεν θέλω τίποτα! Παναγία μου σε χαιρετώ μόνο. Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε. Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε. . .

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Στην ώρα της προσευχής...

"Αγωνίσου να κρατήσεις το νου σου, κατά την ώρα της προσευχής. Αν επιθυμείς να προσευχηθείς σωστά, μη λυπήσεις κανένα άνθρωπο. Διαφορετικά προσεύχεσαι μάταια. Μη προσεύχεσαι να γίνουν τα θελήματα σου, γιατί οπωσδήποτε δεν συμφωνούν με το θέλημα του Θεού. Καλύτερα, καθώς έχεις διδαχθεί, λέγε στην προσευχή σου [γεννηθήτω το θέλημα Σου εν εμοί] και σε κάθε πράγμα έτσι να ζητάς από Εκείνον, να γίνει το θέλημα Του, για΄τι ο Θεός θέλει το αγαθόν και συμφέρον της ψυχής σου. Όταν προσεύχεσαι φύλαγε δυνατά την μνήμη σου, να μη βάζει εμπρός τα δικά σου, αλλά να παρακινείς τον εαυτό σου να εννοεί και να αντιλαμβάνεται, μπροστά σε ποιον βρίσκεται. Γιατί ο νους έχει στην φύση του να παρασύρεται πάρα πολύ από την μνήμη στον καιρό της προσευχής. Μη φαντασθείς κανένα σχήμα για τον Θεό όταν προσεύχεσαι, ούτε να επιτρέπεις στον νου σου να μορφωθεί σύμφωνα με κάποιαν μορφή, αλλά πλησίασε με αΰλον τρόπο τον αΰλον και θα εννοήσεις."
ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ Ο ΑΣΚΗΤΗΣ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Λεξεις που δεν πρεπει να λειπουν απο το καθημερινο μου λεξιλογιο....

-Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με
-Δόξα σοι ο Θεός
-Δόξα τω Θεώ
-Ήμαρτον
-ΚΥΡΙΕ!!!
-Έχει ο Θεός
-Πρώτα ο Θεός
-Αν θέλει ο Θεός
-Κύριε και Θεέ μου
-Παναγία βοήθησε με
-Παναγία σώσε με

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ?

ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

Ώρα αναχωρήσεως: Κάθε λεπτό καθ' όλο το εικοσιτετράωρο.

Τα εισιτήρια εκδίδονται στον ουρανό, άλλά πληρώνονται στη γη.

Τιμή εισιτηρίου: Αυτό πληρώνεται με πολλή αγάπη, υπομονή, αγώνες και θυσίες.

Τα βρέφη δεν πληρώνουν εισιτήριο γιατί ταξιδεύουν στην αγκαλιά της μητέρας Εκκλησίας.

Το εισιτήριο είναι προσωπικό και δε μεταβιβάζεται σε άλλο άτομο.

Οι επιβάτες ταξιδεύουν χωρίς αποσκευές.

Οι άγγελοι τις έχουν μεταφέρει σε προηγούμενο δρομολόγιο

Εισιτήριο με επιστροφή δεν εκδίδεται.

Χρήματα δε μεταφέρονται.

Οι επιβάτες τα έχουν καταθέσει στην Τράπεζα των Ουρανών.

Οι αποδείξεις βρίσκονται στα χέρια των φτωχών.

Δηλώσεις συμμετοχής δε χρειάζονται.

Τα ονόματα των επιβατών είναι γνωστά στον οδηγό της αμαξοστοιχίας.

Ειδοποιήσεις για την ημέρα της αναχώρησης κάθε επιβάτη δεν στέλλονται.

Γι' Αυτό πρέπει όλοι να είμαστε πάντοτε έτοιμοι με μετάνοια,
Εξομολόγηση και θεία Κοινωνία για το ταξίδι προς την αιωνιότητα.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011

Η ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ Α ΕΩΣ ΤΟ Ω

H Αγάπη:
Αγαθοποιεί
Βοηθάει
Γαληνεύει
Δημιουργεί
Ενθαρρύνει
Ζωογονεί
Ηρεμεί
Θυσιάζει
Ικανοποιεί
Καλλιεργεί
Λαμπρύνει
Μακροθυμεί
Νουθετεί
Ξεκουράζει
Ομορφαίνει
Παρηγορεί
Ραφινάρει
Συγχωρεί
Τιμάει
Υποστηρίζει
Φροντίζει
Χαροποιεί
Ψυχαγωγεί
Ωφελεί

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2011

Πάντα τρίτος

τρίτη θέση χάλκινο μετάλλιο

Ενός πιτσιρίκου μαθητή, εσωτερικού σε κάποιο σχολείο, είχαν τελειώσει οι διακοπές του και στο τρένο που θα τον έφερνε στο σχολείο ήταν η μητέρα του για να τον αποχαιρετήσει. Δίπλα του καθόταν ένας άλλος πιτσιρίκος, συμμαθητής του και φίλος του. Μόλις το τρένο άρχισε να κυλά στις ράγες, η μητέρα του μικρού άρχισε να φωνάζει δυνατά: «Και μην ξεχνάς αυτό που σου είπα,να είσαι πάντα τρίτος». «Ναι μητέρα», απάντησε αυτός. Ο φίλος του και συμμαθητής του απόρησε: «Εμένα η μητέρα μου θέλει να είμαι πρώτος. Πως συμβαίνει η δική σου μητέρα να σου ζητά να είσαι τρίτος;». Τότε αυτός εξήγησε το νόημα των λόγων της μητέρας του. «Τρίτος θέλει να πει, πως πρώτος πρέπει να είναι πάντα ο Θεός, δεύτερος πρέπει να είναι ο πλησίον μου και τρίτος πρέπει να είμαι εγώ. Βλέπεις η μητέρα του ήταν πιστή χριστιανή».
Ο εγωισμός είναι μια κατάρα, που δηλητηριάζει τη ζωή του ανθρώπου, τον κάνει δυστυχισμένο και διαρκώς τον φέρνει σε συγκρούσεις με τους άλλους. Ο εγωισμός είναι το αντίθετο της αγάπης, είναι η αγάπη μόνο για το άτομό μας, είναι μια διαστρέβλωση του χαρακτήρα, μια παραφροσύνη. Μόνο όταν η αγάπη του Χριστού πλημμυρίσει την καρδιά μας, μπορούμε να αγαπάμε τον διπλανό μας σαν τον εαυτό μας, να τον νοιαζόμαστε και να τον αναγνωρίζουμε παραμερίζοντας τον εαυτό μας και τα δικά μας.
Κύριε, καθάρισε την καρδιά μου από κάθε υπόλειμμα εγωισμού, υπερηφάνειας, αλαζονείας και κάνε με άνθρωπο απλό, ταπεινό, που να δίνω προτεραιότητα στους άλλους και να τους θεωρώ όλους υπερέχοντας.

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Η ιστορία ενός μολυβιού...

μολύβια ουρανός ουράνιο τόξο χρώματα

Το παιδί κοιτούσε τη γιαγιά του που έγραφε ένα γράμμα. Κάποια στιγμή τη ρώτησε:
- Γράφεις μια ιστορία που συνέβη σε εμάς; Και μήπως είναι μια ιστορία για μένα;
Η γιαγιά σταμάτησε να γράφει, χαμογέλασε και είπε στον εγγονό της:
- Όντως γράφω για σένα, Ωστόσο, αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τις λέξεις είναι το μολύβι που χρησιμοποιώ. Θα ήθελα, όταν μεγαλώσεις, να γίνεις σαν κι αυτό.

Το παιδί, περίεργο, κοίταξε το μολύβι και δεν είδε τίποτα το ιδιαίτερο.
- Αφού είναι το ίδιο με όλα τα μολύβια που έχω δει στη ζωή μου!
- Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο τον οποίο βλέπεις τα πράγματα. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες, τις οποίες αν καταφέρεις να διατηρήσεις, θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο.
Πρώτη ιδιότητα: Μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι υπάρχει ένα Χέρι το οποίο καθοδηγεί τα βήματά σου. Αυτό το χέρι το λέμε «Θεό» και Εκείνος πρέπει να σε καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά Του.
Δεύτερη ιδιότητα: Πότε-πότε πρέπει να σταματάω να γράφω και να χρησιμοποιώ την ξύστρα. Αυτό κάνει το μολύβι να υποφέρει λίγο, αλλά στο τέλος είναι πιο μυτερό. Έτσι, μάθε να υπομένεις ορισμένες δοκιμασίες γιατί θα σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.
Τρίτη ιδιότητα: Το μολύβι μας επιτρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε γόμα για να σβήνουμε τα λάθη. Κατάλαβε ότι το να διορθώνουμε κάτι που κάναμε δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σημαντικό για να παραμένουμε στο δρόμο του δικαίου.
Τέταρτη ιδιότητα: Αυτό που έχει στην ουσία σημασία στο μολύβι δεν είναι το ξύλο ή το εξωτερικό του σχήμα, αλλά ο γραφίτης που περιέχει. Έτσι, να φροντίζεις πάντα αυτό που συμβαίνει μέσα σου.
Τέλος, η πέμπτη ιδιότητα του μολυβιού: Αφήνει πάντα ένα σημάδι. Έτσι, λοιπόν, να ξέρεις ότι ό,τι κάνεις στη ζωή σου θα αφήσει ίχνη και να προσπαθείς να έχεις επίγνωση της κάθε σου πράξης.
Paolo Coelho

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Το λουλούδι και ο κάκτος...

Μια φορά κάποιος ζήτησε απ' το Θεό
Flowers


ένα λουλούδι . . .;

. . . και μια πεταλούδα.

Ο Θεός όμως αντί γι' αυτά του έδωσε. . .


ένα κάκτο . . .;. . .και μια κάμπια.

Αυτό στεναχώρησε τον άνθρωπο, δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί δεν πήρε αυτό που ζήτησε.


Είπε μέσα του, λοιπόν ο Θεός έχει να νοιαστεί για τόσους ανθρώπους . . .;


Και αποφάσισε να μην ζητήσει εξηγήσεις.


Μετά από λίγο καιρό πήγε να κοιτάξει αυτά που του είχαν δοθεί και τα 'χε ξεχάσει.


Προς έκπληξή του, απ' τον αγκαθωτό και άσχημο κάκτοείχε φυτρώσει ένα όμορφο λουλούδι.


Και η άσχημη κάμπια είχε μεταμορφωθεί


σε μια υπέροχη πεταλούδα.

Ο ΘΕΟΣ τα κάνει πάντα όλα σωστά!

Ο τρόπος που ενεργεί είναι ΠΑΝΤΑ ο καλύτερος, ακόμα κι αν σε μας φαίνεται λανθασμένος.

Αν ζήτησες από το Θεό κάτι και πήρες κάτι διαφορετικό, δείξε Του ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Μπορείς να είσαι σίγουρος πως Αυτός θα σου δίνει πάντα αυτό που χρειάζεσαι τη κατάλληλη στιγμή.

Αυτό που θέλεις . . .


. . . δεν είναι πάντα κι αυτό που χρειάζεσαι!

Το ΑΓΚΑΘΙ του σήμερα. . .

Είναι το ΛΟΥΛΟΥΔΙ του αύριο!

Ο Θεός να μας έχει καλά!

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

Οι πειρασμοί στον αγώνα!

Ό εχθρός διάβολος μας πολεμάει άκατάπαυστα. Πρώτα από αριστερά, δηλαδή με τα πάθη καί τίς αμαρτωλές έπιθυμίες. "Οταν αποτύχει από τα αριστερά, επιτίθεται από τα δεξιά, δηλαδή απλώνει τα δίχτυα του μέσα στα καλά μας έργα. "Οσο πιο πολύ πλησιάσεις το Θεό, τόσο περισσότερο ό εχθρός θα ασχοληθεί μαζί σου. Γι' αυτό, εφόσον αποφασίσεις να είσαι  κοντά στον Κύριο, προετοιμάσου να άντίμετωπίσεις πειρασμούς. Ό εχθρός σε ότι καλό υπάρχει, σπέρνει τα ζιζάνια τον. Ό εχθρός φέρνει κατάθλιψη σε κάθε ψυχή πού θέλει να σωθεί.
Στάρετς Παρθένιος

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Σαν το αηδόνι...

Ο γέροντας Πορφύριος συμβουλεύει πως πρέπει να αγαπάμε τον Θεό αθόρυβα:
"Κανείς να μην σας βλέπει, κανείς να μην καταλαβαίνει τις κινήσεις λατρείας σας προς τον Θεό. Όλ' αυτά κρυφά, μυστικά, σαν τους ασκητές. Θυμάστε που σας έχω πει για το αηδονάκι; Μες στο δάσος κελαηδάει. Στη σιγή. Να πεις πως κάποιος το ακούει, πως κάποιος το επαινεί; Κανείς. Πόσο ωραίο κελάηδημα μες στην ερημιά!"
γ. Πορφύριος

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Ίσως ...; σήμερα

Στην όχθη μιας όμορφης λίμνης ήταν χτισμένη μια βίλα με ένα θαυμάσιο κήπο τριγύρω της.
Το σπίτι το περιποιόταν ένα ζευγάρι: ο άντρας ήταν κηπουρός και η γυναίκα οικονόμος.
Οι ιδιοκτήτες έλειπαν για πολλά χρόνια σε ξένη χώρα.
Ένας φίλος του ζευγαριού τους επισκέφτηκε κάποια μέρα κι έμεινε λίγες μέρες μαζί τους.
Καθώς ο κηπουρός τον ξεναγούσε ένα πρωί στον κήπο, ο ξένος παρατήρησε πως όλα ήταν περιποιημένα και τέλεια.
<<Μοιάζει σαν να περιμένεις τον κύριο σου να'ρθει αύριο κιόλας>>, είπε ο φίλος του.
<<Λείπει πολλά χρόνια το αφεντικό>>, απάντησε ο κηπουρός.
<<Ομως εμείς περιποιούμαστε το σπίτι, ώστε όταν έρθει να είναι όλα τέλεια. Ποιος ξέρει, αν δεν έρθει αναπάντεχα σήμερα;>>
 
Όσοι φοβούνται και τρομάζουν στη σκέψη του δεύτερου ερχομού του Κυρίου Ιησού Χριστού, είναι γιατί δεν τον περιμένουν, δεν έχουν κάνει τίποτα για να ετοιμαστούν, δεν ασχολούνται με τις υποθέσεις της Βασιλείας Του, παρά μόνο ερασιτεχνικά και όποτε τους περισεύει όρεξη και χρόνος.
Το βασικότερο: δεν Τον έχουν σαν Κύριο, έστω κι αν τον αποκαλούν έτσι.
Θέλουν να είναι οι ίδιοι κύριοι του εαυτού τους, να αποφασίζουν και να ενεργούν από μόνοι τους, να ασχολούνται με ότι οι ίδιοι νομίζουν.
Αφησαν τον κήπος της καρδιάς τους να γεμίσει αγκάθια και τσουκνίδες, που έχουν πνίξει το σπόρο του Θεού, και πώς να εμφανιστούν τώρα μπροστά Του με τέτοια χάλια;
Αν Τον αγαπάς, αν λαχταράς να τον συναντήσεις, με χαρά ετοιμάζεσαι και τον περιμένεις μέρα τη μέρα: ίσως σήμερα ...;ίσως τώρα ...;Αμήν

Κύριε μου, να ζω την κάθε μου ημέρα σαν να ήταν σήμερα που θα ερχόσουν να με πάρεις, να με βρεις έτοιμο, καθαρό, υπάκουο, πρόθυμο.
Φύλαξέ με από τηn αναβολή, από την απροθυμία, από το συμβιβασμό, από την πονηρή καρδιά.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΘΕΟ...

Ένας βασιλιάς κάλεσε όλους τους λόγιους για να του δείξουν τον Θεό «Σας κάλεσα εδώ, εσάς τους επιστήμονες της αυτοκρατορίας μου για να μου Τον δείξετε, εγώ θέλω να δω τον Θεό . Αν δε μου Τον δείξετε θα σας κόψω το κεφάλι».
-«Μα βασιλιά μου πως θα σας δείξουμε τον Θεό;»
-«Ε, εσείς ξέρετε πολλά πράγματα έχετε βιβλία θα βρείτε τον τρόπο»
Και πλησίαζε ο καιρός που έπρεπε να δώσουν απάντηση και ήταν εκεί ένας βοσκός με τα πρόβατα του.
-Γιατί είστε στενοχωρημένοι;
- Ο βασιλιάς μας κάλεσε επειδή είμαστε επιστήμονες και μας ζήτησε να του δείξουμε το Θεό. Αλλά εμείς παρά τις γνώσεις μας δεν τα καταφέραμε και μας περιμένει ο θάνατος.
-Εγώ μπορώ να δείξω στο βασιλιά το Θεό, αλλά ποιος θα με πάει σε αυτόν;
Και πήραν το βοσκό και τον παρουσίασαν στο βασιλιά.
-Μεγαλειότατε, ξέρουμε ότι μας περιμένει ο θάνατος επειδή δεν καταφέραμε να σας δείξουμε το Θεό. Αλλά βρήκαμε αυτόν το βοσκό και μας είπε ότι αυτός θα σας Τον δείξει.
-Εντάξει βοσκέ αυτοί παρά τις γνώσεις τους δεν κατάφεραν να μου δείξουν το Θεό και θα τα καταφέρεις εσύ;
-Βασιλιά μου θα δεις το Θεό αλλά θα κάνεις ότι σου πω;
-Θα κάνω ότι μου πεις μόνο να Τον δω.
Έκανε μεγάλη ζέστη ο ήλιος έκαιγε ήταν Ιούλιος μήνας και του λέει: «Βασιλιά ο Θεός βρίσκεται στον ήλιο. Εκεί κατοικεί. Να κοιτάς τον ήλιο αλλά να έχεις υπομονή , νομίζεις ότι ο Θεός εμφανίζεται τόσο γρήγορα;»
Και ο βασιλιάς κοίταζε ...; προσπαθούσε ...;
-Τι κάνετε;
-Βρε βοσκέ , ο ήλιος καίει και φωτίζει πολύ δυνατά και δεν μπορώ να κοιτάζω άλλο.
-Καλά βασιλιά μου αν εσύ δεν μπορείς να κοιτάζεις τον ήλιο που είναι δημιούργημα του Θεού πως θα δεις τον Θεό που δημιούργησε τον ήλιο;
Και τότε ο βασιλιάς εντυπωσιάστηκε : «Κοιτάξτε βρε εσείς με όλα σας τα γράμματα δεν μπορέσατε να μου εξηγήσετε τόσο καλά όσο αυτός ο βοσκός.»

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Τι είναι ο Παράδεισος....!Ζωή αιώνια και αθάνατη.
Ζωή μακάρια και άλυπη.
Ζωή άφθαρτη και αναλλοίωτη.
Εκεί η αγάπη είναι τέλεια.
Εκεί ο φόβος είναι ανύπαρκτος.
Εκεί η μέρα είναι ατέλειωτη.
Εκεί η νύχτα είναι άγνωστη.

Μάτι δεν είδε κι αυτί δεν άκουσε
και λογισμός ανθρώπου δεν έβαλε
όσα ετοίμασε ο Θεός γι' αυτούς που τον αγαπούν»,
λέει ο Απόστολος Παύλος στην Προς Κορινθίους Επιστολή του.
Αν λοιπόν ο απόστολος, που με τη χάρη του Θεού, μεταφέρθηκε στον παράδεισο, δεν μπόρεσε να περιγράψει την ένδοξη εκείνη μακαριότητα, πώς θα μπορέσουμε εμείς, μα και πώς να το αποτολμήσουμε, άσοφοι και αφώτιστοι καθώς είμαστε;...

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Στην εποχή μας...!

"Στην εποχή μας, δυστυχώς η λογική κλόνισε την πίστη 
και γέμισε τις ψυχές με αμφιβολίες. 
Έτσι, επόμενο είναι να στερούμαστε τα θαύματα, 
γιατί το θαύμα ζείται και δεν εξηγείται"

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Η αγάπη σύμφωνα με τον γ. Παΐσιο

Στην Ορθοδοξία η καλωσύνη είναι το ξεχείλισμα της αγάπης του ανθρώπου προς τον Θεό και προς τον πλησίον. Όλες οι άλλες καλωσύνες που γίνονται από αλλοδόξους, πλανεμένους κ.λ.π. δεν έχουν τα πνευματικά εν Χριστώ στοιχεία, αλλά μπορεί να έχουν κάποια καλά ανθρώπινα στοιχεία. Όποιος ζει σωστά την Ορθόδοξη ζωή έχει ταπείνωση, αγάπη και δίνεται ολόκληρος για τον πλησίον, θυσιάζεται. Και την άσκηση, την νηστεία, την αγρυπνία που κάνει, πάλι τα κάνει από αγάπη προς τον Θεό, όχι για να νιώσει κάποια ευχαρίστηση.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

Μη σταματάς….

Μάθε να βλέπεις εκείνο που οι άλλοι δεν βλέπουν.

Μάθε να ακούς εκείνο που οι άλλοι δεν ακούν.

Μάθε να είσαι παρατηρητής, εκεί που οι άλλοι δεν παρατηρούν.

Μίλα – μίλα – μίλα σε κάθε τι γύρω σου που οι άλλοι δεν μιλούν.

Μείνε ήρεμος εκεί που οι άλλοι κλαίνε.

Τρέξε εκεί που οι άλλοι δεν τρέχουν.

Πολέμα, συνέχισε, προχώρα, εκεί που οι άλλοι σταματούν.

Θαύμασε, απόλαυσε, δες ξεχωριστά εκεί που οι άλλοι πλήτουν.

Κοίτα τα πάντα. Κοίτα, άκου, κοίτα.

Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Τα 7 θαύματα του κόσμου


Ζητήθηκε από μια ομάδα μαθητών να γράψουν μια λίστα με αυτά που κατά τη γνώμη τους ήταν τα σημερινά “επτά θαύματα του κόσμου”.
Παρ’ ότι υπήρξαν κάποιες διαφωνίες, οι περισσότερες γνώμες αφορούσαν τα παρακάτω:
1. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου
2. Το Τaj Mahal
3. To Grand Canyon
4. Το κανάλι του Παναμά
5. To Εmpire State Building
6. Η βασιλική του Αγίου Πέτρου
7. Το σινικό τείχος
Ενώ μάζευαν τα γραπτά, ο δάσκαλος πρόσεξε ότι μια μαθήτρια, δεν είχε τελειώσει ακόμη το γράψιμο.
Τη ρώτησε λοιπόν αν είχε κάποιο πρόβλημα με τη λίστα της. Το κορίτσι απάντησε: “Nαι, έχω λίγο πρόβλημα. Δεν μπορώ να αποφασίσω, γιατί είναι τόσα πολλά. . .”
Ο δάσκαλος τότε της είπε: “πες μας λοιπόν τι έχεις γράψει, για να δούμε αν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.”
Το κορίτσι στην αρχή δίστασε, μα μετά διάβασε: “Πιστεύω τα επτά θαύματα του κόσμου είναι. . .
1. Να βλέπεις. . .
2. Να ακούς. . .
3. Να αγγίζεις. . .
4. Να γεύεσαι. . .
5. Να αισθάνεσαι. . .
6. Να γελάς. . .
και
7. Να αγαπάς. . . ”
Η ησυχία στην αίθουσα ήταν τέτοια, που θα άκουγες και μια καρφίτσα αν έπεφτε. . .

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ...


Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.

Γύρισε κι είδε . . . ένα μικρό αγόρι.

"Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι. Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε. "Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα." Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά έβγαλε από τη τσέπη του μερικά κέρματα, τα έτεινε στον αγρότη και ρώτησε "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να δω τα κουταβάκια;"

Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες. Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία. Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια. Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.

"Αυτό θέλω" είπε το αγόρι. "Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης. "Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια". Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι. "Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι, "ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον καταλαβαίνει". Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
"Πόσο κάνει;" ρώτησε ο μικρός.
"Τίποτα δεν κάνει" είπε ο αγρότης,

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ. . .

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Ο πραγματικός φίλος...!


Οι Κινέζοι λένε πως πραγματική φιλία υπάρχει κάθε χίλια χρόνια. .

Ο φίλος θα σου πει "γεια". .
Ο πραγματικός φίλος θα σου κάνει μια μεγάλη αγκαλιά και θα σου δώσει ένα δυνατό φιλί. . .

Ο φίλος δε σε έχει δει να κλαις με λυγμούς. .
Ο πραγματικός φίλος κλαίει μαζί σου. . .

Ο φίλος σου τρώει μαζί σου και φεύγει. .
Ο πραγματικός φίλος περνά ώρες μαζί σου τρώγοντας, μιλώντας, γελώντας και απλά κάνοντας παρέα. . .

Ο φίλος δανείζεται κάτι δικό σου για λίγο και στο επιστρέφει. .
Ο πραγματικός φίλος δανείζεται κάτι δικό σου και το κρατάει μέχρι να ξεχάσεις ότι ήταν δικό σου. . .

Ο φίλος γνωρίζει πολλά πράγματα για σένα. .
Ο πραγματικός φίλος μπορεί να γράψει βιβλίο για τη ζωή σου με πολλές λεπτομέρειες. . .

Ο φίλος θα σε αφήσει αν αυτό το κάνουν κ οι υπόλοιποι. .
Ο πραγματικός φίλος δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη του κόσμου και μένει δίπλα σου. . .

Ο φίλος σου σε παίρνει τηλέφωνο και έρχεται στο σπίτι σου. .
Ο πραγματικός φίλος μπαίνει στο σπίτι σου και φωνάζει "Ήρθα!". . .

Οι φίλοι είναι για αρκετό καιρό. .
Οι πραγματικοί φίλοι είναι για μια ζωή. . .

Όποιος έχει φίλους,θα χαμογελάσει με αυτό το κείμενο. .
Όποιος έχει πραγματικό φίλο,θα τον σκέφτεται όσο το διαβάζει και θα νιώθει τυχερός. . .

. .σας εύχομαι μια ζωή με πραγματικούς φίλους. .
. .της δίνουν μεγαλύτερη αξία. .

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ποια η διαφορά???


ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ..
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΑΡΑΧΟΠΟΙΟΙ...
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΣΥΔΟΤΟΙ...
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΥΣΥΓΚΙΝΗΤΟΙ...
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΟΙ...

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!

Διαβάστε προσεκτικά όλα τα παραπάνω και δείτε ότι ...
υπάρχουν πέντε ΟΧΙ και ένα μόνο ΝΑΙ.
Αληθινά λόγια για πράξη στην ζωή μας.
Ας προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε σαν άνθρωποι έτσι ώστε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Η Αγάπη είναι το παν και γι αυτήν θα κριθούμε πρώτα.

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΣΤΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ...

ΝΑΥΑΓΟΣ.jpg

Ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου βρέθηκε μόνος του σε ένα ακατοίκητο νησί.

Κάθε μέρα αγνάντευε στον ορίζοντα ελπίζοντας να έρθει απο κάπου βοήθεια...

Από σανίδες έφτιαξε μια καλύβα.

Μια μέρα φωτιά και καπνοί έζωσαν τη καλύβα του.

Δεν πρόλαβε να σώσει τίποτα.

Εχασε τα πάντα.

Γεμάτος θλίψη και οργή φώναξε "Θεέ, γιατι το έκανες;"

Την επόμενη ξύπνησε από το θόρυβο ενός πλοίου.

Είχε σωθεί.

"Πως με βρήκατε;" ρώτησε

"Μα είδαμε το σήμα που έκανες με τον καπνό", του απάντησαν.

Ακόμα και οταν πονάω και υποφέρω ο Θεος εργάζεται.

Τα γεγονότα που ζω ίσως είναι το "σήμα καπνού", με το οποίο ο Θεός θέλει να μου

δείξει το έλεός Του!!!

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Η μάχη στην ψυχή του ανθρώπου (οι δυο λύκοι)

μάχη καλού κακού λύκοι
Ένα βράδυ ένας γέρος ινδιάνος της φυλής Τσερόκι, μίλησε στον εγγονό του για τη μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων και του είπε:
- Γιέ μου, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε δυο λύκους που έχουμε όλοι μέσα μας. Ο ένας είναι το Κακό. Είναι ο θυμός, η ζήλια, η θλίψη, η απογοήτευση, η απληστία, η αλαζονεία, η ενοχή, η προσβολή, τα ψέματα, η ματαιοδοξία, η υπεροψία, και το εγώ.
Ο άλλος είναι το Καλό. Είναι η χαρά, η ειρήνη, η αγάπη, η ελπίδα, η ηρεμία, η ταπεινοφροσύνη, η ευγένεια, η φιλανθρωπία, η συμπόνια, η γενναιοδωρία, η αλήθεια, η ευσπλαχνία.
Ο εγγονός το σκέφτηκε για ένα λεπτό και μετά ρώτησε τον παππού του:
- Και ποιος λύκος νικάει;
Ο γέρος Ινδιάνος Τσερόκι απάντησε απλά:
- Αυτός που ταΐζεις.

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Τα επτά θαύματα του κόσμου...!

Τα επτά θαύματα του κόσμου μας είναι τα εξής:
-ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ
-ΝΑ ΑΚΟΥΣ
-ΝΑ ΑΓΓΙΖΕΙΣ
-ΝΑ ΓΕΥΕΣAI
-ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ
-ΝΑ ΓΕΛΑΣ
-ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ

Τα πράγματα που παραβλέπουμε σαν απλά και συνηθισμένα και που τα παίρνουμε για δεδομένα, είναι πραγματικά τόσο εκπληκτικά και άξια θαυμασμού. Τα πιο πολύτιμα πράγματα στην ζωή δεν μπορείς να τα χτίσεις με το χέρι, ούτε να τα αγοράσεις. . .

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Χαμόγελο..

Το χαμόγελο των χειλιών προετοιμάζει το χαμόγελο της ψυχής. Μπορεί κάποιες φορές να χρειάζεται ηρωισμός για ένα χαμόγελο, αλλά οι κερδισμένοι είναι σίγουρα δυο.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ


Το σημείο του Σταυρού!

Με το σημείο του Σταυρού αγιάζουμε τον εαυτό μας και τον προσφέρουμε στον Θεό. Αγγίζοντας το μέτωπο, αφιερώνουμε όλες τις σκέψεις μας στον Θεό. Αγγίζοντας το στήθος, του αφιερώνουμε την καρδιά μας, την αγάπη και τα αισθηματά μας. Αγγίζοντας το δεξί ώμο, του αφιερώνουμε όλες τις καλές μας πράξεις και αγγίζοντας τον αριστερό μας ώμο του προσφέρρουμε όλες τις στενοχώριες και τις θλίψεις μας.

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Λόγοι + Βίος


                            **Λόγοι
                                   άνευ
                                       βίου
                                          σ ι ω π ο ύ ν .
                            Βίος
                                άνευ
                                    λόγου
                                         β ο ά .**

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΧΑΡΑ

Για να χαίρεται κανείς αληθινά, πνευματικά, πρέπει να αγαπάει
και, για να αγαπάει, πρέπει να πιστεύει.

Δεν πιστεύουν οι άνθρωποι και γι' αυτό δεν αγαπούν,
δεν θυσιάζονται και δεν χαίρονται.

Αν πίστευαν, θα αγαπούσαν, θα θυσιάζονταν και θα χαίρονταν.
Από τη θυσία βγαίνει η μεγαλύτερη χαρά.
- Γέροντας Παΐσιος -

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Μια τρελή καλημέρα...

Τι τρελή που'ναι η πίστη μας! Πέρα και πάνω απ'τη λογική. . . Άλμα στο κενό. Και δε γνωρίζεις αν θα πετάξεις ή θα γκρεμιστείς. . . Για να'σαι πιστός πρέπει να'χεις τρέλα! Του Θεού την τρέλα που'λεγε και ο γερο-Παϊσιος. Χωρίς αυτή, μένεις στα ίδια. Στα μίζερα, στα ψεύτικα, στα συνηθισμένα.

Κάθε μέρα, δίνε μια νέα νότα στη ζωή σου! Σβήσε τις στεναχώριες του χτες με μια προσευχή της καρδιάς. Αυτή είναι η πιο δυνατή. . . Αν το νιώσεις, θα με θυμηθείς. . .
Κάθε μέρα να ξυπνάς και να λες: "Σήμερα, με το Χριστό μου, θα ζήσω αληθινά. Ας γίνει το θέλημά Σου". Και έτσι, ξεκίνα με χαμόγελο την κάθε σου μέρα!

!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!