Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Η απόσταση είναι περίεργο πράγμα. . .

Άλλοι άνθρωποι είναι δίπλα μας και ταυτόχρονα κόσμους μακριά.
Κι άλλους τους κουβαλάμε μέσα μας ακόμα κι αν μας χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα.
Από την αρχή του κόσμου οι άνθρωποι χωρίζονται από αποστάσεις και ενώνονται
με γραμμές: γραμμές τηλεφώνου, γραμμές σιδηροδρομικές, ακτοπλοϊκές, από την αρχή του κόσμου καλύπτουμε αποστάσεις, τις καλύπτουμε με ένα άγγιγμα, ένα φιλί, ένα ταξίδι.
Και μερικές φορές τις καλύπτουμε με πιο πρωτότυπους τρόπους.
Η διαδρομή δεν είναι πάντα ευχάριστη, αλλά συνήθως αξίζει τον κόπο.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Εξερεύνησε. Ονειρέψου. Ανακάλυψε.

Σε 20 χρόνια θα λυπάσαι περισσότερο για όσα δεν έκανες παρά για όσα έκανες.
Γι'αυτό λύσε τα σκοινιά. Βγες από το λιμάνι.
Πιάσε τον άνεμο στο πανί σου.
Εξερεύνησε. Ονειρέψου. Ανακάλυψε.

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Τι καταλαβαίνει κανείς λέγοντας την ευχή, δηλ. τι αισθάνεται;


Αισθάνεται κανείς ένωση με τον Θεό. Καταλαβαίνει ότι το παν είναι ο Θεός. Μόνο αυτός είναι και τίποτα άλλο. Εγώ όταν λέω την ευχή (λέει ο γέροντας Αυξέντιος ο Γρηγοριάτης), βλέπω στο δεξιό μέρος φως. Αυτό φεύγει και μετά πάλι ξανάρχεται. Το κυριότερο όμως είναι η αγάπη που έρχεται στην καρδιά για το Χριστό.

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Βίος αγίας Ωραιοζήλης

Η Αγία Ωραιοζήλη έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. Είχε πατρίδα το Βυζάντιο και οι γονείς της ήταν Έλληνες ειδωλολάτρες. Στην αρχή ήταν και αυτή ειδωλολάτρισσα, κατόπιν όμως έγινε χριστιανή από το κήρυγμα του Αποστόλου Ανδρέα. Επειδή η Ωραιοζήλη ήταν μορφωμένη γυναίκα, μπόρεσε και έμαθε σωστά όλες τις αλήθειες του Ευαγγελίου, έτσι ώστε να τις διδάσκει και σ' άλλες γυναίκες και κατόρθωσε να ελκύσει πολλές απ' αυτές στον Χριστό.

Όταν επί αυτοκράτορα Δομιτιανού κινήθηκε διωγμός κατά των Χριστιανών, η Αγία Ωραιοζήλη συνελήφθη και επειδή έμεινε πιστή στην αγάπη του Χριστού, αποκεφαλίστηκε και κατατάχθηκε στο σεμνό χορό των Μαρτύρων. Το δε νεκρό της σώμα το έριξαν στη φωτιά.

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Ζωή & Λόγος

Περισσότερο να εξαρτάσαι από το Θεό παρά να τον υπερασπίζεσαι. Στο λόγο αντιπαλεύει λόγος, στην αγία ζωή όμως ποιος μπορεί να αντιπαραχθεί;
Γρηγόριος Θεολόγος

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Θ Ε Ο Σ


Θεός φανερώθηκε σαρκωμένος,
πιστοποιήθηκε με το Πνεύμα,
εμφανίστηκε στους Αγγέλους,
κηρύχτηκε στα έθνη,
έγινε πιστευτός στον κόσμο,
αναλήφθηκε με δόξα.
Α΄προς Τιμόθεον γ΄ 16

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Προσευχή!

Είναι μέγα έργο ενώπιον του Θεού το να προσεύχεται κανείς γι' αυτούς που τον αδικούν και τον προσβάλλουν.
Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Προφήτης Ηλίας

«Ως εδοξάσθης, Ηλία, εν τοις θαυμασίοις σου. και τις όμοιός σοι καυχάσθαι; ο εγείρας νεκρόν εκ θανάτου και εξ άδου εν λόγω Υψίστου. ο καταγαγών βασιλείς εις απώλειαν και δεδοξασμένους από κλίνης αυτών. ο ακούων εν Σινά ελεγμόν και εν Χωρήβ κρίματα εκδικήσεως. ο χρίων βασιλείς εις ανταπόδομα και προφήτας διαδόχους μετ' αυτόν. ο αναληφθείς εν λαίλαπι πυρός εν άρματι ίππων πυρίνων. ο καταγραφείς εν ελεγμοίς εις καιρούς κοπάσαι οργήν προ θυμού, επιστρέψαι καρδίαν πατρός προς υιόν και καταστήσαι φυλάς Ιακώβ. Μακάριοι οι ιδόντες σε και οι εν αγαπήσει κεκοσμημένοι, και γαρ ημείς ζωή ζησόμεθα.» (Σ. Σειρ.48,11).

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Ο λόγος. . .

Αν θυμάται συχνά ο άνθρωπος το γραφικό ρητό που λέει: 
"εκ των λόγων σου δικαιωθήση και εκ των λόγων σου κατακριθήση", θα προτιμά χίλιες φορές να σωπαίνει, έλεγε ο Όσιος Ποιμήν.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Τριαντάφυλλα από …φύλλα


Δημιουργήστε μπουκέτα από τριαντάφυλλα φτιαγμένα από φύλλα σφενδάμου (στη βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά σύνηθες). Μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη, και όχι μόνο, διακόσμηση με λίγες απλές κινήσεις. Οι διαφορετικές αποχρώσεις των φύλλων δίνουν πραγματικά υπέροχο αποτέλεσμα.


Παίρνουμε ένα φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση φροντίζοντας η πλευρά του στελέχους να είναι προς τα μέσα. Τυλίγουμε το διπλωμένο φύλλο σε ένα σφιχτό ρολό.Το ρολό θα αποτελέσει την «καρδιά» του τριαντάφυλλου.

Παίρνουμε ένα νέο φύλλο και το τοποθετούμε στο ρολό. Διπλώνουμε σε απόσταση περίπου 3εκ από την κορυφή του ρολού και τυλίγουμε χαλαρά, ώστε στη βάση του ρολού να συγκρατούμε τα δύο άκρα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με δύο ακόμη φύλλα.
Το τριαντάφυλλο είναι έτοιμο αρκεί να συγκρατήσουμε με μια κλωστή τα φύλλα.
Συνδυάζουμε τα τριαντάφυλλα με απλά φύλλα σφενδάμου ή άλλο υλικό της επιλογής μας και έχουμε μια πρωτότυπη ανθοδέσμη.


Καλή επιτυχία! ! !
Πηγή: perierga.gr

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Βίος της Αγίας Μεγαλομάρτυς Μαρίνας

 
Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β', το 270 μ.Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, ή μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αίδέσιος, πού ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία ή Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό. Όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ' αυτό πού άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του. Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Όλύμβριος, πού διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως. Ή Μαρίνα σε κάθε προσπάθεια του Όλυμβρίου αντέτασσε τη φράση: "Είμαι χριστιανή". Τότε ο σκληρός έπαρχος διέταξε να την ξαπλώσουν στη γη, και την καταξέσχισε άσπλαχνα με ραβδιά τόσο, ώστε ή γη έγινε κόκκινη από το αίμα πού έτρεξε. Έπειτα, ενώ αιμορραγούσε, την κρέμασε για πολλή ώρα και μετά τη φυλάκισε. Όταν για δεύτερη φορά την εξέτασε και διαπίστωσε ότι ή πίστη της Μαρίνας ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Άλλα οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν χριστιανοί. Μπροστά σ' αύτόν τον κίνδυνο ο έπαρχος τελικά αποκεφάλισε τη Μαρίνα, πού έτσι πήρε "τον αμαράντινον της δόξης στέφανον"1. Δηλαδή το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.1. Α' επιστολή Πέτρου, ε' 4. 

Απολυτίκιο. Ήχος πλ. α'. 
Τον συνάναρχον Λόγον. Μνηστευθείσα τω Λόγω Μαρίνα ένδοξε, των επίγειων την σχέσιν πάσαν κατέλιπες, και ενήθλησας λαμπρώς ως καλλιπάρθενος· τον γαρ αόρατον εχθρόν, κατεπάτησας στερρώς, οφθέντα σοι Αθληφόρε. Και νυν πηγάζεις τω κόσμω, των ιαμάτων τα χαρίσματα.
Πηγή: Ελεύθερος πολιορκημένος

Η δράσις του Σατανά 

Οταν είδε ο φθονερός διάβολος ότι ο υπηρέτης του, ο άρχων της πόλεως, δεν κατώρθωσε να νικήσει μία τρυφερή κόρη και να την αναγκάση να προσκυνήση τους Δαίμονας, θέλησε να δοκιμάσει ο ίδιος μήπως την νικήση. Μεταμορφώθηκε σε σχήμα μεγάλου και φοβερού δράκοντος και παρουσιάστηκε μπροστά της.

‘Εβγαζε φωτιά και φλόγες από το στόμα και τα μάτια του, τα δόντια του άσπρα και η γλώσσα κόκκινη σαν αίμα, σφύριζε δυνατά και έκαμνε κινήσεις και σχήματα φοβερώτατα για να τρομάξει τους πάντας.

Η Αγία όμως δεν φοβήθηκε και δεν έπαυσε την προσευχήν από την οποίαν προσπαθούσε να την εμποδίση ο μισόκαλος και παμπόνηρος διάβολος. Και όταν είδε ότι δεν δειλίασε, αλλά προσηύχετο άφοβα, έτρεξε επάνω της και αφού πλάτυνε το στόμα του και την κοιλία του άρχισε να την καταπίνη.

Η Αγία όταν είδε ότι την κατάπιε εως την μέση προς στιγμήν ετρόμαξε, ευθύς όμως επικαλουμένη το όνομα του Σωτήρος Χριστού έκαμε σταυρό με το δεξί της χέρι στα σπλάχνα του Δράκοντος και ο σταυρός έσχισε την κοιλιά του σαν σπαθί δίστομο.

Και ο μεν δράκων αφού σχίστηκε στη μέση, έγινε άφαντος, η δε Μάρτυς έμεινε αβλαβής και έχαιρε ψάλλουσα προς τον Θεό δοξολογίας και νικητήρια. Αλλά ο δαίμων δεν ησύχασε και δεν έπαυσε τας μηχανουργίας του και θέλησε να δοκιμάση και με άλλο τρόπο να πολεμήσει την μάρτυρα. 

Μετασχηματίσθηκε σε άνθρωπο ο μισάνθρωπος, έγινε μαύρος σαν Αιθίοπας και τέλος παρουσιάσθηκε σαν μαύρος σκύλος.

Η Μάρτυς άρπαξε αυτόν από τις τρίχες και με ένα σφυρί, πεταμένο κάπου εκεί, που βρήκε, τον κτύπησε στο κεφάλι και στην ράχι όπου τελείως τον αχρήστευσε.

Εως εδώ ήσαν τα μαρτύρια της Αγίας από το Σατανά τα οποία επέτρεψεν ο Κύριος να δοκιμάση δια να αποδειχθή το μεγαλείον της Αγίας και η μοχθηρότης αλλά και το ανίσχυρον του Διαβόλου.
Πηγή:http://www.agia-marina.org/drasis-satana.html

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Η ζωή είναι μικρή. . .

Δε μας λείπει τίποτε τόσο πολύ όσο ο χρόνος.
Η τέχνη είναι μακρά, ενώ η ζωή μας είναι σύντομη.
Το τέλος της ζωής είναι κοντά, αγρύπνησε άνθρωπε.
Όσιος Νείλος ο Ασκητής

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Τι λοιπόν;

Τι λοιπόν; Της ζωής μας το σύνορο
θα το δείχνει ένα ορθό κυπαρίσσι;
Κι απ' ό,τι είδαμε, ακούσαμε, αγγίξαμε 
τάφου γη θα μας έχει χωρίσει; 

Ό,τι αγγίζουμε, ακούμε και βλέπουμε, 
τούτο μόνο Ζωή μας το λέμε; 
Κι αυτό τρέμουμε μήπως το χάσουμε 
και χαμένο στους τάφους το κλαίμε; 

Σ' ό,τι αγγίζουμε, ακούμε και βλέπουμε 
της ζωής μας ο κόσμος τελειώνει; 
Τίποτε άλλο; Στερνό μας απόρριμα 
το κορμί που σκορπιέται και λιώνει; 

Κάτι ανέγγιχτο, ανάκουστο, αθώρητο 
μήπως κάτω απ' τους τάφους ανθίζει 
κι ό,τι μέσα μας κρύβεται αγνώριστο 
μήπως πέρ' απ' το θάνατο αρχίζει; 

Μήπως ό,τι θαρρούμε βασίλεμα 
γλυκοχάραμ' αυγής είναι πέρα 
κι αντί να 'ρθει μια νύχτ' αξημέρωτη 
ξημερώνει μι' αβράδιαστη μέρα; 

Μήπως είν' η αλήθεια στο θάνατο 
κι η ζωή μήπως κρύβει την πλάνη; 
¨Ο,τι λέμε πως ζει μήπως πέθανε 
κι είν' αθάνατο ό,τι έχει πεθάνει; 

~Γ. Δροσίνης~ 


Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου!


Ελλάδα του βράχου και της θάλασσας
Ελλάδα της στάνης και της ραχούλας
Ελλάδα του Πεύκου και της Μυρτιάς
Ελλάδα της μέντας και του βασιλικού
Ελλάδα του αηδονιού και της φλογέρας
Ελλάδα του ήλιου και του σύννεφου.....
Υποκλίνομαι στο άρωμα σου Ελλάδα μας...!

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Προσευχή!

Εκείνος που έχει συμμαζεμένο το νου του, όταν προσεύχεται, και προσέχει σ' αυτά που λέγει, απομακρύνει με τη φλόγα της προσευχής του τους δαίμονες, λέγει ο Όσιος Εφραίμ ο Συρός, Εκείνος όμως που μετεωρίζεται περιπαίζεται απ' αυτούς.

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Από τι έχει ανάγκη η ψυχή. . .

Από τούτα τα 4 πράγματα έχει πιο πολύ ανάγκη η ψυχή, έλεγε κάποιος γέροντας:
να φοβάται την κρίση του Θεού,
να μισεί την αμαρτία,
ν' αγαπά την αρετή και
να προσεύχεται αδιαλείπτως!

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Εργασία

Ο διακριτικότατος αββάς Σισώης συμβουλεύει:
Προτίμα, αδελφέ, εργασία, ελαφρά και διαρκή,
παρά κοπιαστική και πολύ σύντομα παρατημένη!

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Ρίζες της αναμαρτησίας

Λέγουν πως από θεία προτροπή αγάπησε τόσο πολύ την ησυχία τούτος ο Όσιος. Ενώ προσευχόταν μια μέρα και παρακαλούσε το Θεό να του υποδείξει με ποιο τρόπο βέβαιο θα έβρισκε τη σωτηρία του, άκουσε φωνή να του λέει: Αρσένιε, φεύγε, σιώπα, ησύχαζε. Αυτές είναι οι ρίζες της αναμαρτησίας.

Κυριακή, 8 Ιουλίου 2012

Κάθε φορά. . .

Κάθε φορά που η σκέψη σου τρέχει στο πρόσωπο που σ' έθλιψε, σε προσέβαλε ή με οποιονδήποτε τρόπο σ' εζημίωσε, πείσε τον εαυτό σου να τον θεωρείς σαν ευεργέτη, σαν ιατρό σταλμένο από τον Ιησού να θεραπεύσει τις αμέτρητες πληγές σου!

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Όταν σηκώνεσαι. . .

Όταν σηκώνεσαι από το στρώμα, αδελφέ,
συμβουλεύει κάποιος Γέρων,
λέγε στον εαυτό σου:
Σώμα, εργάσου για να τραφείς.
Ψυχή, νήφε για να σωθείς.

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Ξεπερνώντας..


Το να αποδεχτείς και να ξεπεράσεις ένα μεγάλο πρόβλημά σου, είναι γενναιότητα..

Το να ενισχύσεις τον συνάνθρωπό σου να ξεπεράσει και εκείνος ένα πρόβλημά του, είναι ηρωϊσμός..

Το να αγωνίζεσαι να μη συμβεί σε άλλους ό,τι σε εσένα, είναι θείο. . .

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Πιστεύεις πραγματικά σε μια ζωή μετά τη γέννηση;

Στην κοιλιά της εγκύου δύο έμβρυα συνομιλούν. Το ένα είναι σκεπτικιστής, το άλλο γεμάτο εμπιστοσύνη και πίστη.

Tο γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ρωτάει: «Και πιστεύεις πραγματικά σε μια ζωή μετά τη γέννηση;»

Το έμβρυο που πιστεύει, απαντά: «Ασφαλώς, ναι. Για μένα είναι απόλυτα βέβαιο ότι υπάρχει ζωή μετά τη γέννησή μου. Η ζωή εδώ, είναι μόνο για να μας μεγαλώνει, ώστε να μπορούμε να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για τη ζωή μετά τη γέννησή μας, έτσι ώστε να είμαστε αρκετά δυνατά για ό,τι μας περιμένει μετά.»

Ο μικρός σκεπτικιστής έχει εκνευριστεί: «Αυτό είναι αρκετά ανόητο. Δεν υπάρχει ζωή μετά τη γέννηση. Πώς θα έμοιαζε μια τέτοια ζωή, ούτως ή άλλως;»

Ο μικρός πιστός όμως, υποστηρίζει: «Δε γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θα έχει πολύ περισσότερο φως από εδώ. Και ίσως να στεκόμαστε στα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα μας!»

Το γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ξεσπάει: «Ένα μάτσο ανοησίες! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το περπάτημα. Και φαγητό με το στόμα είναι πραγματικά μια εντελώς γελοία ιδέα – έχουμε τον ομφάλιο λώρο, που μας τροφοδοτεί αρκετά καλά, ήδη! Αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι η ζωή μετά τη γέννηση είναι αδύνατη: ο ομφάλιος λώρος είναι πολύ κοντός!»

Ο μικρός πιστός παραμένει ακλόνητος: «Είναι όντως δυνατή. Απλά μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από ό,τι είμαστε εδώ.»

Ο μικρός σκεπτικιστής σιγά-σιγά χάνει την υπομονή του μπροστά σε τόση χαζομάρα: «Κανείς, και εννοώ ποτέ κανείς, δεν ήρθε πίσω μετά τη γέννηση! Ρίξε μια ματιά σε αυτό: η γέννηση είναι απλά το Τέλος της Ζωής. Τελεία και παύλα. Και κάτι ακόμα για σένα και τα τρελά όνειρά σου: Η ζωή είναι μία μεγάλη σκοτούρα μέσα στο σκοτάδι, αυτό είναι!»

Ο μικρός πιστός δεν το αφήνει έτσι: «Το παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω πώς ακριβώς είναι η ζωή μετά τη γέννηση. αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα δούμε τελικά τη μητέρα μας και αυτή θα μας φροντίσει.»

Ο σκεπτικιστής γούρλωσε τα μάτια του: «Μητέρα! Πιστεύεις στη μητέρα; Είναι γελοίο! Με συγχωρείς, αλλά πού είναι αυτή; Θα ήθελα να σε ρωτήσω».

Ο μικρός πιστός κάνει μια χειρονομία με το χέρι: «Αυτή είναι εδώ! Παντού γύρω μας. Ζούμε μέσα σ’ αυτήν, καθώς και μέσω αυτής. Χωρίς αυτήν εμείς δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχουμε!»

Ο μικρός σκεπτικιστής δεν είναι δυνατόν τώρα να συγκρατηθεί: «Αυτό φτάνει πραγματικά το αποκορύφωμα της ανοησίας. Και για κανένα λόγο δεν μπορώ να δω πουθενά τη μητέρα σου. Ούτε ένα κομμάτι της -είναι αρκετά προφανές- διότι απλά, δεν υπάρχει!»

Το μικρό που πιστεύει, κουνάει το κεφάλι του και κλείνει τα μάτια: «Μερικές φορές, όταν είμαστε πολύ ήσυχα, την ακούω να τραγουδά. Ή να χαϊδεύει τον κόσμο μας. Νιώθω και έχω την αίσθηση και πιστεύω σταθερά ότι η γέννηση είναι ένα μεγάλο νέο ξεκίνημα!»

Πηγή: To μπλογκάκι μου

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Μπαμπά σ' αγαπάω

Ενώ ένας άνδρας γυάλιζε το νέο αυτοκίνητό του, ο ηλικίας 4 ετών γιος του, πήρε μια πέτρα και γρατσούνισε με γραμμές μέρος του αυτοκινήτου. Στο θυμό του απάνω, ο άνδρας αυτός πήρε το χέρι του παιδιού του και χρησιμοποιώντας ένα γαλλικό κλειδί, το χτύπησε πολλές φορές.


Στο νοσοκομείο, το παιδί έχασε όλα τα δάχτυλά του λόγω των πολλαπλών σπασιμάτων.


Όταν το παιδί είδε τον πατέρα του, με παραπονεμένα μάτια, γεμάτα πόνο τον ρώτησε: "Μπαμπά... πότε τα δάχτυλά μου θα μεγαλώσουν πάλι;"


Το άτομο βουβό, πήγε πίσω στο αυτοκίνητό του και το κλώτσησε πολλές φορές. Σκεπτόμενος αυτό που έκανε, βρισκόμενος μπροστά στο αυτοκίνητό του και βλέποντας ξανά τις γρατζουνιές, αντιλήφθηκε ότι το παιδί του είχε γράψει με την πέτρα 'ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ". Την επόμενη ημέρα ο άνδρας αυτός αυτοκτόνησε...

Ο θυμός και η αγάπη δεν έχουν κανένα όριο. Επιλέξτε τα τελευταία για να έχετε μια όμορφη, καλή ζωή... Τα πράγματα υπάρχουν για να χρησιμοποιούνται, ενώ οι άνθρωποι είναι για να αγαπηθούν. 

Προσέξτε τις σκέψεις σας, γίνονται λέξεις.
Προσέξτε τις λέξεις σας, γίνονται ενέργειες.
Προσέξτε τις ενέργειές σας, γίνονται συνήθειες.
Προσέξτε τις συνήθειές σας που γίνονται χαρακτήρας.
Προσέξτε το χαρακτήρα σας, γίνεται το πεπρωμένο σας.