Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Μεγάλη Πέμπτη ~Μυστικός Δείπνος~

Ο Μυστικός δείπνος σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη, διεξήχθη ανάμεσα στον Ιησού και τους Δώδεκα Αποστόλους, στην Ιερουσαλήμ μία μέρα πριν τη Σταύρωση Του. Σήμερα, η μέρα αυτή ονομάζεται Μεγάλη Πέμπτη. Κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου ο Χριστός έπλυνε στους μαθητές του, τα πόδια τους και τους κοινώνησε το Σώμα και το Αίμα του, λέγοντάς τους: Λάβετε φάγετε τοῦτό μου ἐστι τὸ σῶμά καθώς και: Τοῦτό ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον. Θεωρείται ως η πρώτη στην Ιστορία της Τέχνης τοιχογραφία που απεικονίζει τους Αποστόλους να αντιδρούν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο στην αποκάλυψη του Ιησού ότι κάποιος θα τον προδώσει.
Πηγή: εδώ 
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα..καλή και ευλογημένη Μ.Πέμπτη...σήμερα είναι η πιο σημαντική μέρα να το πω έτσι από όλη την Μ.εβδομάδα...Ο Ιούδας για τριάκοντα αργύρια προδώνει τον Δάσκαλο Του με ένα φιλί..το φίλι του Ιούδα..κι αυτός ο Ιούδας θύμα πήγε των άλλων , του είπαν ψέματα....
    Δευτερη πιο σημαντική , η Σταύρωση Του, αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις Δελφινάκι μου, αν και μην ξεχνάς πως ποτέ δεν είναι αργά να μετανοήσουμε για τα όποια λάθη μας!
      Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  2. Στο πρόσωπο των αιρετικών δυστυχώς αναβιώνει ο Ιούδας.
    Μακάρι να το καταλάβουν και να μετανοήσουν.
    Πρόσεχε τις παρέες σου κοριτσάκι μου.
    Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ειρωνεία με τους προδότες που ΄χουν περάσει και που υπάρχουν ακόμα, είναι πως ενώ όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς ξέρει το τέλος τους, ο ίδιος μόνο το αγνοεί!
    Καλά να περάσεις... καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!