Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Αγία Μαρκέλλα

Μας είναι άγνωστο πότε έζησε η Αγία Μαρκέλλα η Παρθενομάρτυς. Στο Λειμωνάριο αναφέρεται ότι ήταν από τη Χίο, αλλά γι' αυτό δεν έχουμε καμία αρχαία μαρτυρία. Η Οσία Μαρκέλλα έγινε γνωστή, από του ότι οι κάτοικοι του νησιού Χίου, πριν από πολλά χρόνια είχαν ναό στ' όνομα της, που έκανε πολλά θαύματα. Μεταξύ των άλλων θαυμάτων διηγούνται και αυτό: ότι στην παραλία, που ήταν ο ναός της Οσίας, βρίσκουν χαλίκια γεμάτα αίματα πηγμένα, που αφού τα ξύσουν τα βάζουν σε αγγεία και τα έχουν να θεραπεύουν αρρώστιες. Από αυτό λοιπόν, έγινε γνωστό σε όλους ότι είναι και Οσία και Μάρτυς. Μάρτυς, από τα πηγμένα αίματα στις πέτρες και Οσία από τις εμφανίσεις τις σε όνειρα.

6 σχόλια:

  1. καλημερα...τι ομορφη αγιογραφια βρηκες!!!!!
    αχ η Αγια να φωτιζει ολους μας...κ ειδικα τα κοριτσια που υποφερουν απ τον καθενα...γνωστο κ αγνωστο οπως υπεφερε κ κεινη απ τον πατερα της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε...καλό σου βράδυ :)
      Βοήθεια μας η αγία!

      Διαγραφή
  2. ειναι ιδιαιτερη η' εικονα της Αγιας Μαρκελλας οπως και της Αγιας Μαρινας. Η Αγια Μαρκελλα μαρτυρησε για την θρησκεια και πιστη της,την αποκεφαλησε ο πατερας της και γεμισε-γκιολησε η θαλασσα ο τοπος αιματα.Στην Χιο. Βοηθεια μας!!!







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επισης μου εχουν πει και ξερω 9δεν εχω παει] οτι στην Χιο υπαρχει η Μονη του Αγιου Μηνα, και εκκλησια η Μονη του Αγιου Γαλα ,οπως και αλλες θα μονες θα υπαρχουν φανταζομαι. καλο βραδυ. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!