Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Νοτιάς (2016)

Εδώ και πολύ καιρό είχα δει μια ελληνική ταινία το "Νοτιά", είναι από τις ταινίες που μου άρεσαν και που ακόμη θυμάμαι....περίμενα να βγει και online, ώστε να μπορέσω να απομονώσω κάποια από τα λόγια της ταινίας που μου άρεσαν...!!!



"-Τηλέφακος. Πρόσεχε είναι σπάνιος φακός, κάνει μια περιουσία.
Όχι, όχι έτσι. Έτσι δεν θα δεις τίποτα. Είναι επικίνδυνος φακός.
-Επικίνδυνος, γιατί;
-Δείχνει πράγματα που δεν βλέπεις με γυμνό μάτι. Αλήθειες που δεν φαίνονται. Θα χαλάσεις πολλά φιλμ, μέχρι να δεις κάτι που θα σου αρέσει. Ενώ αυτός. Όπου και να κοιτάξεις, όλα όμορφα τα βλέπει. Ευρυγώνιος, τους κοροϊδεύει όλους. Στην ηλικία σου όλοι μ'αυτό τραβάνε.
-Τι σχέση έχουν οι φακοί με την ηλικία;
-Έχουν, πως δεν έχουν.
Κοίτα εδώ που ήμουν νέος, πόσο όμορφα έμοιαζαν τα πράγματα. Εδώ δες αυτή την τράβηξα όταν ήμουνα σαν κι εσένα, κι αυτή, κι αυτή. Να εδώ αρχίζω μεγαλώνω κομμάτι, ήμουνα δεν ήμουνα 30.
Όταν είσαι νέος η ζωή είναι όμορφη, χωράει παντού. Τραβάς, τραβάς και δεν σε νοιάζει άμα φύγει το φως και δεν προλαβαίνεις. Μετά όμως βλέπεις που κάτι λείπει.
-Τι λείπει;
-Το θέμα. Δεν έχεις θέμα. Δεν υπάρχει κάτι σ'αυτή την φωτογραφία που να θες να την δεις ξανά και ξανά. Και μια μέρα εκεί που δεν το περιμένεις ξαφνικά, τσουπ, το τοπίο αλλάζει, γιατί κρύβει το θέμα! Κι αλλάζει το κάδρο, και η ζωή σου, και τότε, τότε πρέπει να αλλάξεις φακό. Θες να πας πιο κοντά, να εξερευνήσεις τις γωνίες, την ομορφιά που κρύβεται, μάτια, χείλη, τις πόζες που έχει ένα χαμόγελο, θες να πάρεις τον ψίθυρο αν γίνεται. Και μετά μια μέρα εκεί που δεν το περιμένεις πάλι το θέμα χάνεται από το κάδρο κι απ'την ζωή την ίδια."

Ποια είναι η δική σου γνώμη;;;
Την έχεις δει;;;

Εδώ μπορείς να την δεις online

2 σχόλια:

  1. Αχχχ την είχα δει στον σινεμά πριν πολύ καιρό...να ήταν Μάρτιος ή Απρίλιος...
    Πολύ ωραία ταινία...πως μπερδευόταν όλη η ιστορία! χαχα

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ στο σινεμά την είχα δει...αλλά μου είχε μείνει αυτή η συζήτηση και ήθελα να την έχω κάπου εδώ μέσα ;)
      Φιλάκια...καλή σου μέρα!

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!