Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Woman in Gold ~ Γυναίκα από χρυσό (2015)

"Γυναίκα από Χρυσό" μια ταινία που είδα χθες στον κινηματογράφο, απ'τις λίγες που πραγματικά άξιζαν! Καλοί ηθοποιοί, ωραία σκηνοθεσία και αυτό που μ'άρεσε περισσότερο ότι είναι αληθινή ιστορία....κάτι για το οποίο με κάνει να αναρωτιέμαι τι άνθρωποι υπάρχουν...
Η απίστευτη αληθινή ιστορία μιας γυναίκας που ξεκίνησε την διασημότερη δικαστική υπόθεση στον χώρο της τέχνης για να ανακτήσει την, κλεμμένη από τους Ναζί, κληρονομιά της, με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Όσκαρ Έλεν Μίρεν.

Εξήντα χρόνια μετά την απόδρασή της από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία ηλικιωμένη Εβραία γυναίκα, η Μαρία Άλτμαν (Έλεν Μίρεν), ξεκινά την προσπάθειά της να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ, «Portrait of Adele Bloch-Bauer I».
Μαζί με τον άπειρο αλλά τολμηρό νεαρό της δικηγόρο (Ράιαν Ρέινολντς), αρχίζει μια μεγάλη μάχη που τους φέρνει στην καρδιά του αυστριακού καθεστώτος και το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α., και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν. Η προσωπική της μάχη θα διορθώσει ένα άδικο που έστεκε για δεκαετίες και θα αποδείξει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεκτίμητη.

Χριστός ανέστη!

10 σχόλια:

  1. δε την εχω δει. φαινεται ενδιαφερον φιλη μου.
    να εισαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές!
    Έλεν Μίρεν & Ράιαν Ρέινολντς, πολύ ωραίο δίδυμο!
    Κάποια στιγμή θα τη δω, σίγουρα γιατί το story είναι πολύ ενδιαφέρον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα φαίνεται κι επειδή αναφέρεται σε αληθινή ιστορία θα εναλλάσσονται ποικίλα συναισθήματα! Μου αρέσουν αυτού του είδους οι ταινίες! Να είσαι καλά φίλη μου!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εμένα μου αρέσουν...είναι αλλιώς όταν ξέρεις ότι κάποιος τα έζησε αυτά που βλέπεις...έστω και στο περίπου!
      Καλό ξημέρωμα :)

      Διαγραφή
  4. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η ταινία Ωραιοζήλη μου!!
    Καί οι ηθοποιοι πολύ αγαπημένοι!!Καλό βράδυ!!Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχες ερμηνείες...!
      Αν μπορέσεις δες την ;)
      Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!