Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η αγάπη. . .

 
"Η αγάπη είναι αγάπη μόνον όταν προσφέρεται χωρίς προσμονή ανταλλαγμάτων. Λόγου χάρη, δε μπορείς να επιμένεις να σ'αγαπήσει κάποιος, να σου ανταποδώσει την αγάπη. Ακόμη και να το σκεφτεί κανένας αυτό, είναι αστείο. Ωστόσο υποσυνείδητα, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν. Αν αγαπάς αληθινά τότε δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πιστεύεις, να έχεις εμπιστοσύνη και να ελπίζεις οτι η αγάπη θα σου επιστραφεί. Αλλά δεν υπάρχει καμία σιγουριά γι' αυτό, καμιά εγγύηση. Αν περιμένει κανένας ν' αγαπήσει μόνον όταν θα 'ναι σίγουρος οτι θα δεχτεί ίση αγάπη σαν αντάλλαγμα, θα περιμένει για πάντα. Στην πραγματικότητα, αν αγαπά χωρίς την παραμικρή προσδοκία πάλι στα σίγουρα θ'απογοητευτεί τελικά, γιατι δεν είναι καθόλου πιθανό οτι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες του, έστω κι αν η αγάπη τους γι'αυτόν είναι μεγάλη.
Αγαπά κανένας επειδή το θέλει, επειδή αυτό του δίνει χαρά, επειδή ξέρει οτι η ωρίμανση και η ανακάλυψη του εαυτού του εξαρτάται από αυτό. Ξέρει οτι η μοναδική σιγουριά που έχει βρίσκεται μέσα στον εαυτό του. Αν εμπιστεύεται τον εαυτό του και πιστεύει σ' αυτον, θα εμπιστεύεται κα θα πιστεύει και στους άλλους. Θα είναι πρόθυμος ν' αποδεχτεί το καθετί που είναι ικανοί να του δώσουν, αλλά θα μπορεί και να είναι σίγουρος και να μην εξαρτιέται από τίποτα άλλο έξω από τον ίδιο τον εαυτό του."
Λεό Μπουσκάλια

4 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα λόγια!Τι να πει κανείς γι΄ αυτό το υπέροχο συναίσθημα.Σε κάνει να σκέφτεσαι ανθρώπινα.Η αγάπη ειν΄ αιώνια.Κι όπου υπάρχει μεγάλη αγάπη, υπάρχουν πάντα θαύματα!
    Υ.Γ.:Όπως η χθεσινή έτσι κι η σημερινή σου ανάρτηση καλή μου δεν εμφανίζεται στη λίστα ιστολογίων μου... έτυχε και πέρασα για καλημέρα.Χαρούμενη Κυριακή!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου αγκαθάκι μου!
    Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
    Όσον αφορά το θέμα με την εμφάνισή των αναρτήσεων δεν ξέρω πως να το διορθώσω, ούτε για ποιο λόγο γίνεται.
    Αν γνωρίζεις πως μπορώ να το φτιάξω πες μου για να το διορθώσω...
    Καλή σου νύχτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hi! I could have sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's new to me.
    Anyhow, I'm definitely happy I found it and I'll be
    book-marking and checking back frequently!

    my web-site - voyance par telephone (http://www.irisvoyance.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!