Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

"Η παλέτα της ζωής μου"


Είπα να γράψω ένα κομμάτι για τα χρώματα, καθώς ποια ότι σκέφτομαι σκάνε πολλά αυτόματα, έτσι συνδυάζω ότι βλέπω και ότι μου ηχεί, στανταρ θα υπάρχει το χρώμα που θα αντιστοιχεί.

Κόκκινο απ όλα τα χρώματα το πιο φλογερό μου δίνει πάθος ένταση το βλέπω όταν καψουρευτώ, θυμίζει τι φλόγα που έχω μέσα μου καιρό και πρέπει να την βγάλω οπωσδήποτε γιατί θα καώ.

Πράσινο, είναι η φύση και ειδικά τα δέντρα, μ' αρέσει να περπατώ στο δάσος ή για κουβέντα, από κάτω να αράζω να μιλώ να γελώ ναι, είναι ένα πράγμα που με κάνει να ηρεμώ.

όπως το Μπλε, και αυτό με κάνει κομπλέ, μου θυμίζει τον ουρανό χωρίς σύννεφα ακόμα και την θάλασσα, παλιά πολλά απογεύματα χάλασα να παρατηρώ τα κύματα τις το νοστάλγησα.

όταν δεν βρίσκω κάτι που ήθελα πολύ να βρω, σημαίνει πως τα πάντα γεμίζουν από Μαύρο, κι όταν για κάθε προσπάθεια έχω άστρο, φεύγει απ'το μυαλό το Μαύρο και έρχεται το Άσπρο.

συνήθως αυτά τα χρώματα πάνε μαζί και η ανάμιξη τους μας δίνει το χρώμα Γκρι, είναι από τα λίγα που τα βλέπω και μου προκαλούνε αηδία, γιατί μου θυμίζει την κοινωνία.

το κάθε τι συνδυάζεται με τα χρώματα καταστάσεις πρόσωπα ήχοι μα και αρώματα
πάρε μια γεύση απ τη παλέτα της ζωής μου από τον πίνακα χρωμάτων της ψυχής μου (x2)

..........
Ναι, είναι η δική μου παλέτα με τα χρώματα, που χρωματίζει λίγο λίγο κάθε μέρα την ζωή μου, μέχρι να γίνει ένας όμορφος πίνακας, γιατί οι καλύτερες αποχρώσεις και συνθέσεις γίνονται μόνο αν χρησιμοποιήσεις τα όνειρα και την φαντασία σου. Σ'αφήνω να το νιώσεις!
..........

Πορτοκαλί, είναι το χρώμα απ την ανατολή μ' αρέσει να γυρίζω σπίτι περπατώντας την αυγή, είναι η απόχρωση του κόκκινου και κίτρινου, αυτό το χρώμα μου θυμίζει το παλιό το σπίτι μου.

και αφού αναφέρθηκα σε αυτό το κίτρινο εννοώ είναι το χρώμα που μου βγάζει το μισός και το κακό, ένα χρώμα που μου θυμίζει τον καπνό μου, δηλαδή τον καρκίνο και τον θάνατο μου.

το επόμενο κάθε πρωί υπάρχει στο ποτήρι μου, σαν χρώμα του ροφήματος που έχω για ξυπνητήρι μου, καλά κατάλαβες μιλώ για το καφετί μου θυμίζει πως πεινάνε άνθρωποι στην Αφρική

υπάρχει ένα άλλο χρώμα που λέγεται χρυσαφί, δηλαδή χρυσάφι ο λόγος που θα
καταστραφεί ο κόσμος, γίνεται πόλεμος για τον πλούτο χαλάνε οικογένειες και φιλίες για τούτο.

φρούτο, γνωστό που ονομάζεται δαμασκηνό έχει το δαμασκηνί αλλιώς Μοβ, το πιο διάσημο του όνομα το συναντώ συχνά στα όνειρα, σε όλες τις αποχρώσεις στα όμορφα χρώματα.

ανήκει, το ασημί είναι αυτό που λείπει, ένα χρώμα σαν το γκρι απλά αυτό γυαλίζει, μου θυμίζει κόσμημα όπως το δαχτυλίδι κι όταν χάνω το κλειδί μου πάντα να έχω αντικλείδι.

το κάθε τι συνδυάζεται με τα χρώματα καταστάσεις πρόσωπα ήχοι μα και αρώματα, πάρε μια γεύση απ την παλέτα της ζωής μου, από τον πίνακα χρωμάτων της ψυχής. (Χ4)

Ένα τραγούδι που το γνώρισα προχθές και μου άρεσε πολύ!!!!!
Καλή σας μέρα....γεμάτη με χρώματα :)))

16 σχόλια:

  1. καταρχήν καλημέρα πανέμορφη και με χρώματα και δεύτερον θα ακούσω και το κομμάτι τώρα .... καλη μας μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρες πολλές κι από μένα, Ωραιοζήλη μου!
    Χρωματιστές :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα Ωραιοζήλη μου,
    να έχεις έναν πανέμορφο..χρωματιστό..μοναδικό Οκτώβρη!

    πολλά φιλιά - καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζεσαι μαι ζωή χωρίς χρώματα;
    Καλημέρα κορίτσι μου!
    Φιλιά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ετσι.......μας κρατησες παρεα ολο το καλοκαιρι...απ τις λιγες που εμεινες....ελα ομορφυνε και τον χειμωνα μας......καλο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά Σοφία μου......Καλή σου μέρα, με χρώματα και χαρά :))))

      Διαγραφή
  6. Ούτε και εγώ το γνωρίζω αλλά η πανδαισία των χρωμάτων με κράτησε!!!!
    Χρώματα στη ζωή μας !!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!