Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Θεραπευτήριο ψυχών

Η Εκκλησία είναι θεραπευτήριο και όχι δικαστήριο των ψυχών. Δεν καταδικάζει για τα αμαρτήματα, αλλά παρέχει συγχώρηση των αμαρτημάτων.
Τίποτα δεν κάνει τόσο χαρούμενη τη ζωή μας, όσο η ευχαρίστηση που νιώθουμε στην Εκκλησία. Στην Εκκλησία συντηρούν τη χαρά τους οι χαρούμενοι, στην Εκκλησία αποκτούν την ευθυμία οι στεναχωρημένοι και την ευφροσύνη οι λυπημένοι, στην Εκκλησία βρίσκουν την ανακούφιση οι ταλαιπωρημένοι και την ανάπαυση οι κουρασμένοι.
«Ελάτε» λέει ο Κύριος, «κοντά μου όλοι, όσοι είστε κουρασμένοι και φορτωμένοι (με θλίψεις και αμαρτίες), κι εγώ θα σας ξεκουράσω» (Ματθ. 11:28).
Τι πιο ποθητό θα μπορούσε να υπάρξει απ' αυτή τη φωνή; Τι πιο γλυκό απ' αυτή τη πρόσκληση; Ο Κύριος σε προσκαλεί στην Εκκλησία για πλούσιο γεύμα. Σε μεταφέρει από τους κόπους στην ανάπαυση κι από τα βάσανα στην ανακούφιση. Σε απαλλάσσει από το βάρος των αμαρτημάτων σου. Γιατρεύει τη στεναχώρια με την ευχαρίστηση και τη λύπη με τη χαρά.
Κανένας δεν είναι πραγματικά ελεύθερος και χαρούμενος, παρά μόνο εκείνος που ζει για τον Χριστό. Αυτός ξεπέρασε όλα τα κακά και δεν φοβάται τίποτα!
Ἅγιος Ἰωάννης Χρυσόστομος
από το βιβλίο: Θέματα Ζωής Β'
Ιερά Μονή Παρακλήτου

4 σχόλια:

 1. Να τρομάξουμε όλοι πόσους αιώνες πιο μπροστά τα έγραψε όλα αυτά αυτό ο γλυκός ¨Αγιος και πόσο μικρή πρόοδο έχουμε κάνει από τότε....
  Ας είναι δεν απογοητευόμαστε, τουλάχιστον ας γίνουμε εμείς στις σχέσεις μας πιο ζεστοί και καταδεκτικοί, γιατί στην τελικοί όλοι είμαστε εκκλησία! :))))
  Φιλάκια καλή μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστή η παρατήρηση σου....!
   Καλό απόγευμα Χριστίνα μου :)

   Διαγραφή
 2. Διαχρονικο κειμενο!
  Καλό ξημέρωμα, καλή εβδομάδα
  Φιλί γλυκό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα...καλή σου μέρα ;)

   Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!