Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Μ.Σάββατο

140412133600_0754
Η Ανάσταση του Χριστού εορτάζεται από την Εκκλησία από την στιγμή της καταβάσεώς Του στον Άδη, όπου ελευθέρωσε τις ψυχές των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης από το κράτος του θανάτου και του διαβόλου. Η ημέρα του Μ. Σαββάτου, όταν η ψυχή του Χριστού με την θεότητα βρισκόταν στον Άδη και το σώμα μαζί με την θεότητα βρισκόταν στον τάφο, οπότε νικήθηκε το κράτος του διαβόλου και του θανάτου, θεωρείται μεγάλη ημέρα από την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφού συνδέεται με την ημέρα της Κυριακής. Ο Χριστός αναστήθηκε τις πρωϊνές ώρες της Κυριακής.Δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό χρόνο της Αναστάσεώς Του, αφού κανείς δεν τον είδε την ώρα εκείνη, αλλά πιστοποιήθηκε όταν βαθειά χαράματα οι Μυροφόρες γυναίκες πήγαν στο μνημείο για να αλείψουν το σώμα του Χριστού με αρώματα. Έτσι, η Κυριακή, η πρώτη ημέρα της εβδομάδος, είναι η ημέρα της Αναστάσεως του Χριστού. Εάν ο Χριστός το Σάββατο νίκησε το κράτος του θανάτου, την Κυριακή πιστοποιήθηκε σε όλους η Ανάστασή Του, ότι Αυτός είναι ο νικητής του θανάτου και του διαβόλου.Oι δυνατοί κρότοι, υποδηλώνουν, τη βοή, που ακολούθησε το θαύμα της Ανάστασης σκέπασαν τα πάντα. Η γη σείστηκε και ισχυρή βοή συγκλόνισε το σύμπαν.
Η Πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται απο την Εκκλησία, στις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου ενώ το Μέγα Θαύμα της Ανάστασης σηματοδοτείται την ίδια μέρα με την αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αναγγέλλεται το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως με λαμπρές εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Πηγή: εδώ

8 σχόλια:

 1. Καλή Ανάσταση Ωραιοζήλη μου.. Με αγάπη ολούθε!
  Φιλιά!♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλή Ανάσταση Ωραιοζήλη μου και καλό Πάσχα! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλή Ανάσταση Rylie μου....ο αναστημένος Χριστός να σου χαρίζει ότι επιθυμείς!
   Φιλιά πολλά ♥

   Διαγραφή
 3. Καλή Ανάσταση κορίτσι μου!!! Με αγάπη χαρά και πρόοδο! Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να σε χαίρονται κι εκείνοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ'ευχαριστώ Χριστινάκι μου....!
   Καλή Ανάσταση και σε σένα...να περάσεις όμορφα με την οικογένεια σου ♥

   Διαγραφή
 4. Kαι τις δικές μου ευχές Ωραιοζήλη !!
  Να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ Σοφία μου....!
   Καλή Ανάσταση....να περνάς όμορφα με την οικογένεια σου!

   Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!