Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Απορία

είναι κι κάποιες σχέσεις των ανθρώπων για τις οποίες δεν υπάρχει κάποιος ορισμός.
κάποιες σχέσεις που δεν είναι ''όλα'' αλλά ούτε και ''τίποτα''.
δεν είναι ''μαζί'' αλλά δεν είναι κι ''χώρια''.
δεν υφίστανται κανονικά, αλλά εσύ ξέρεις πως υπάρχουν.


αυτό λοιπόν, που γνωρίζεις κάποιον και κάποια στιγμή παίρνει το δρόμο του κι εσύ τον δικό σου,
και δεν έχετε επικοινωνία πια, γιατί απλά δε γίνεται, αλλά ότι σου συμβαίνει το θυμάσαι μόνο και μόνο γιατί ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα του το πεις, 
και περνάνε οι μέρες, και βγάζεις τετράδιο και κρατάς σημειώσεις για να μη ξεχάσεις τίποτα, πώς το λένε?

10 σχόλια:

  1. α έχω κάτι υπόψη μου ( που με αφορά άμεσα ☺)
    Φιλάκια πολλά κορίτσι μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ανάγκη να έχουν όλες οι σχέσεις ταμπελάκι με το όνομά τους: αγάπη, φιλία, έρωτας, γνωριμία. Οι άνθρωποι είμαστε αρκετά περίπλοκοι, ώστε να κάνουμε σχέσεις που περιγράφονται περιφραστικά - χωρίς σε τίποτα να μειώνει αυτό τη σημασία τους. Δεν πιστεύω ότι, αν κάτι δεν έχει όνομα, δεν υφίσταται κιόλας. Απλά είναι, μου φαίνεται, συνθετότερο από ό,τι παρουσιάζεται στο δρόμο μας συνήθως. Μπορεί να έχει πολλά συστατικά - αλλά, ακόμη κι αν είναι λίγο από το καθένα, το σύνολο παραμένει σημαντικό. Ξέρεις τι σκέφτομαι; Εκεί που μπλέκονται τα χρώματα, γεννιούνται οι ιριδισμοί - στις σχέσεις, η ουσία είναι η ομορφιά αυτού που σε "συνδέει", όχι το τι είναι αυτό.
    (Υπάρχει, βέβαια, και η περίπτωση να μη μπορείς να ονομάσεις μια σχέση, γιατί δεν έχεις φτάσει στο σημείο εκείνο της ωριμότητας ή της αποστασιοποίησης, που θα σου επέτρεπε να τη δεις καθαρά - να τα λέμε κι αυτά.;-) )
    "Έλλειψη" θα έλεγα πως είναι αυτό που περιγράφεις στο τέλος της ανάρτησής σου: του καλού ακροατή, του να σε καταλαβαίνουν, του μοιράσματος, της επαφής - εσύ ξέρεις τι από όλα. Αυτή είναι η υπόθεσή μου. Πάντως, διαβάζοντας την τελευταία παράγραφό σου, μού ήρθαν στο νου οι στίχοι από ένα τραγούδι της Μποφίλιου: "προσπαθώ να ξεχάσω, όμως κάτι συμβαίνει, / ό,τι όμορφο πιάσω, να το δεις περιμένει". Κι εκείνο το τραγούδι, σε έρωτα αναφέρεται.
    Χαιρετώ! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως το κείμενο δεν μου ανήκει, υπάρχει πηγή στο τέλος!
      Συμφωνώ μ'αυτά που γράφεις....η ουσία είναι εκείνη που μετράει! Η απορία παραμένει πάντως, ίσως να φταίει το ότι δεν μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε για να δούμε που ακριβώς ανήκει ;)
      Ωραίο το τραγούδι!
      Καλό σου απόγευμα :))

      Διαγραφή
  3. "Χύμα στο κύμα"! ☺ Καλησπερούδια κι από δω και πολλά φιλιά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απορία;;; πολύ όμορφη εικόνα επέλεξες!! φιλάκια, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!