Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Υπαπαντή του Κυρίου

Το γεγονός αυτό εξιστορεί ο ευαγγελιστής Λουκάς στο κεφάλαιο Β', στ. 22-35. Συνέβη σαράντα μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού Ιησού. Σύμφωνα με το Μωσαϊκό νόμο, η Παρθένος Μαρία, αφού συμπλήρωσε το χρόνο καθαρισμού από τον τοκετό, πήγε στο Ναό της Ιερουσαλήμ μαζί με τον Ιωσήφ, για να εκτελεσθεί η τυπική αφιέρωση του βρέφους στο Θεό κατά το «πάν άρσεν διανοίγον μήτραν (δηλαδή πρωτότοκο) άγιον τω Κυρίω κληθήσεται» και για να προσφέρουν θυσία, που αποτελούνταν από ένα ζευγάρι τρυγόνια ή δύο μικρά περιστέρια. Κατά τη μετάβαση αυτή, δέχθηκε τον Ιησού στην αγκαλιά του ο υπερήλικας Συμεών. Αυτό το γεγονός αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν ήλθε να καταργήσει τον Μωσαϊκό νόμο, όπως ισχυρίζονταν οι υποκριτές Φαρισαίοι και Γραμματείς, αλλά να τον συμπληρώσει, να τον τελειοποιήσει.
Πηγή: εδώ

Χρόνια πολλά στις μανούλες :)

3 σχόλια:

 1. καλημερα Ωραιοζηλη μου καθε τετοια μερα θυμαμαι την προγιαγια μου που παντα ελεγε πως απο την δεκαετια του 30 στην Ελλαδα μας οι μανουλες γιορταζαν της Υπαπαντης εως που θεσπιστηκε η δυετερη Κυριακη του Μαιου την δεκαετια του 60 χροναι πολλα καλη μου και σε ευχαριστουμε !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kαλημέρα Ωραοζήλη μου!Χρόνια πολλά σέ όλες τίς μανούλες!Μεγάλη γιορτή σήμερα!!!Πολλά φιλιά!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρόνια Πολλά και ευλογημένα!!!
  Πρώτη φορά,ακούω ότι σήμερα γιορτάζουν οι μανούλες,ειλικρινά δεν το γνώριζα....και δεύτερον...σήμερα το πρωί μία κυρία στην εκκλησία,μου είπε,ότι σήμερα γιορτάζουν οι παντρεμένες...όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε......
  Καλό και ευλογημένο μήνα,να έχεις γλυκιά μου!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!