Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Το σήμερα και το αύριο


σήμερα

Επάνω στο γραφείο του, σε μια γρανιτένια πλάκα, ένας σοφός άνθρωπος είχε χαράξει την λέξη «σήμερα», για να την βλέπει κάθε ημέρα, κάθε ώρα και κάθε στιγμή και ανάλογα να τακτοποιεί τις υποθέσεις του. Και ο άνθρωπος αυτός -όπως έλεγε- ποτέ δεν μετάνιωσε, γιατί έκανε πάντα καλή χρήση του «σήμερα». 
Συμβαίνει, πολλές φορές, στη ζωή και μείς, ενώ έχουμε στα χέρια μας το σήμερα, να το περιφρονούμε για το χατίρι του αύριο. 
Αλλά πόσες φορές δεν κλάψαμε για αυτή την αναβολή! Τις ευκαιρίες που μας παρέχει το σήμερα, το αύριο μας τις αρνείται. Το τρένο που φεύγει σήμερα, δεν είναι βέβαιο ότι θα το έχουμε και αύριο. 
Πολλές φορές, δουλειές και υποθέσεις που αναβάλαμε για το αύριο, τις χάσαμε για πάντα. Η αξία του σήμερα δεν εξαγοράζεται ούτε με χίλια αύριο. 
Ποτέ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο δρόμος του αύριο οδηγεί στη χώρα του ποτέ.
Το σήμερα είναι δικό μας, το αύριο ανήκει στη χώρα της αμφιβολίας και πολλές φορές τις αποτυχίας. Γι’ αυτό ο λόγος του Θεού λέει: «Σήμερον μετ’ εμού έση εν τω παραδείσω». «Σήμερον εάν της φωνής μου ακούσητε. . .». Το σήμερα οδηγεί στην λύτρωση. Το αύριο στη χώρα της δυστυχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!