Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Τα ΔΕΝ που ρημάζουν τη ζωή μας

Αυτά τα ΔΕΝ στη ζωή, μας ρήμαξαν. Δεν μπορώ, δεν θέλω, δεν αντέχω, δεν τολμώ, δεν…δεν…δεν

Όλοι είμαστε καλοί στις θεωρίες. Να προτείνουμε, να επιμείνουμε, να γίνουμε απόλυτοι, σκληροί, επιτακτικοί κάποιες φόρες και στην πράξη δεν εφαρμόζουμε τίποτα. Με το χέρι στην καρδιά τώρα, πόσες φόρες είπες ότι μισείς την αδράνεια και είσαι άνθρωπος του ρίσκου;

Πόσες φορές δεν θύμωσες και είπες τέρμα στην ανοχή που σε διακρίνει και ότι από δω και μπρος θα είσαι πιο σκληρός; Πόσες φορές δεν καταπιέστηκες στη δουλειά, στην παρέα σου, στη σχέση σου, γιατί φοβήθηκες μην χαλάσεις τις δήθεν ισορροπίες σου; Θα σου πω εγώ … αμέτρητες!!!

Και το μόνο που κατάφερες είναι να βολευτείς στην συμβατική σου πραγματικότητα, ακόμα μια φορά...

Βρήκες μια δικαιολογία, την έκοψες και την έφερες στα μέτρα σου, και έτσι κάλυψες τα ΔΕΝ σου. Και ξέρω τώρα, θα γυρίσεις να μου πεις το κλασσικό δεν υπάρχει ΔΕΝ μπορώ, υπάρχει ΔΕΝ θέλω και ότι γενικότερα αν ήθελες, θα είχες κάνει αλλαγές.

Και επειδή τα δεδομένα άλλαξαν, προχώρησες σύμφωνα με αυτά, όποτε οι αλλαγές είναι περιττές από την μεριά σου σε αυτήν την φάση. Αυτή είναι η μια πλευρά. Γιατί υπάρχει και η άλλη, που ναι μεν έκανες την επανάσταση σου αλλά ΔΕΝ άλλαξε απολύτως τίποτα. Γιατί πολύ απλά αυτό που έκανες, ήταν μια προσωρινή συμφωνία με τον εαυτό σου για να τον ξεγελάσεις.
Στην ουσία όλα ξεκινούν από την θέληση. Ακόμα και οι καταστάσεις να αλλάξουν, ακόμα και η ανατροπή να γίνει, όταν θέλεις πραγματικά να αλλάξεις, θα το κάνεις! Αν ήθελες, θα μπορούσες, θα άντεχες, θα τολμούσες! Αλλά βολεύεσαι, επαναπαύεσαι, εφησυχάζεις, γιατί δεν αντέχεις τις ανατροπές! Οι άνθρωποι πιστεύω που αλλάζουν την ζωή τους οριστικά και ΔΕΝ σταματούν σε κανένα ΔΕΝ, είναι μετρημένοι.

Είναι συνήθως αυτοί που ΔΕΝ μιλάνε πολύ, που περνάνε απαρατήρητοι με την παρουσία τους, που είναι υπομονετικοί, ήρεμοι, χαμογελαστοί συνήθως και ΔΕΝ αφήνουν κανένα να δει πίσω από τα μάτια τους! Είναι αυτοί οι άνθρωποι που δεν πίστευες ποτέ ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο!

Τους έχεις δίπλα σου, τους κάνεις παρέα, τους συνεργάζεσαι και ίσως να σχετίζεσαι και ερωτικά με αυτούς αλλά πολύ σπάνια μπορείς να τους διαβάσεις. Αυτοί είναι που κάνουν τις μεγάλες αλλαγές, που δεν χρησιμοποιούν τα ΔΕΝ για να συμπληρώσουν απλά μια πρόταση!

Κείμενο: Ιωάννα Τσαγκαράκη
Πηγή: εδώ

12 σχόλια:

  1. χείμαρος κείμενο ότι πρέπει για αρχή της εβδομάδας.. καλημέρα όλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως χείμαρρος...συμφωνώ όμως με όσα λέει....!
      Καλό σου βράδυ Νικόλα μου :)

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Ωραιζήλη μου! Ναι δυανατό κείμενο αν και πάντα με μπερδεύει στην τελική τι είναι δράση και τι αδράνεια. Για τον καθένα αυτά διαφοροποιούνται φαντάζομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα διαφοροποιούνται μιας και όλοι είμαστε διαφορετικοί....ουσιαστικά ότι σε κρατάει στάσιμο στην ζωή σου, είναι αδράνεια....καιρός να ξεπεράσουμε τα "δεν πρέπει" και να περάσουμε στα "πρέπει"
      Καλό σου βράδυ Χριστινάκι μου :)

      Διαγραφή
  3. Το πρώτο βήμα ας είναι η παραδοχή στο πού βρισκόμαστε πραγματικά, κι όχι να ταϊζουμε παραμύθια τον εαυτό μας για να εφησυχαζόμαστε... κι ακόμη χειρότερα να πουλάμε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες στους υπόλοιπους για να μην νιώθουμε ότι υστερούμε, ή οτιδήποτε άλλο. Ας είναι αυτό το πρώτο, ακόμη κι αν σημαίνει ότι θα μείνουμε σ' αυτό - αλλά να το κάνουμε συνειδητά. Μεγάλο πράμα η ειλικρίνεια/επίγνωση με/για τον εαυτό μας, καίτοι ξεπηδούν 1002 που σου ζητούν μερίδιο απ' τον κόπο σου - αλλά αξίζει.

    Δυνατή κι ουσιαστική ανάρτηση, Ωραιοζήλη μου. Τα φιλιά μου, μαζί με την γλυκιά μου καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και με τέτοια αρχή θα κάνουμε ένα αρκετά μεγάλο βήμα....δύσκολο το να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας..αλλά σίγουρα αξίζει!
      Καλό σου βράδυ Λυσίππη μου....Καλά Χριστούγεννα :)

      Διαγραφή
  4. Όταν συνομιλούμε για κάτι που μας βασανίζει, είναι για να βρούμε κάποια λύση σ' αυτό το υπαρκτό πρόβλημα.Αυτό το πρόβλημα όμως είναι η φοβία μας.Γεγονός είναι πως όταν μιλάνε για τα ΔΕΝ έχουμε φόβο και στην ουσία εφαρμόζουμε ακριβώς τ' αντίθετα.
    Πολύ σωστή κι ενδιαφέρουσα άποψη της δημοσίευσης αν την καλοσκεφτούμε!
    Να 'σαι πάντα καλά Ωραιοζήλη μου και να περάσεις χαρούμενα Χριστούγεννα!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτοί οι φόβοι, πότε θα τους ξεπεράσουμε επιτέλους!
      Καλό σου βράδυ Νίκο μου :)

      Διαγραφή
  5. Αυτό το κείμενο μου θύμισε πολλές από τις σκέψεις που κάνω κάθε τόσο... Είναι αλήθεια πως κρυβόμαστε πίσω από ένα σωρό ΔΕΝ και φόβους και τελικά δεν κάνουμε καμία βελτίωση και καμία αλλαγή στη ζωή μας!
    Πολύ ωραίο κείμενο! Δε το γνώριζα και μου άρεσε πολύ!
    Καλή εβδομάδα και καλό βράδυ! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά είναι σκέψεις πολλών....!
      Με πολύ υπομονή και θέληση μπορούμε να αλλάξουμε τις συνήθειες μας!
      Καλή σου μέρα...♥

      Διαγραφή
  6. Πολυ δυνατο κειμενο Ωραιοζηλη μου. Πιστευω πως οι πιο πολλοι συμφωνουμε με οσα εχουμε διαβασει. Μακαρι να ηταν τοσο ευκολο να βγαλουμε ολα αυτα τα ΔΕΝ απο την ζωη μας.. καλη εβδομαδα και καλες γιορτες κοπελα μου. Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο δεν είναι σίγουρα....Αξίζει όμως να το παλέψουμε!!!!
      Καλή σου μέρα Μάρακι :)

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!