Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Σ'αγαπώ γιατί είσαι εσύ!

Μετά από αρκετά καιρό βρήκα επιτέλους χρόνο και διάθεση να ακούσω μια ομιλία που μας είχε προτείνει παλιότερα η Άμυ, το θέμα εμπνευσμένο από το γνωστό τραγούδι "Σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία". Είναι πραγματικά πολύ ωραία ομιλία....! Το κείμενο που ακολουθεί είναι μέσα από την ομιλία!
"....σ'αγαπώ γιατί είσαι εσύ, γιατί θέλω να είσαι εσύ, γιατί χαίρομαι που είσαι εσύ και δεν είμαι εγώ, γιατί εσύ με πλουτίζεις με αυτό που είσαι. Σ'αγαπώ λοιπόν γιατί είσαι εσύ. Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Τι μπορεί να γεννήσει την αγάπη; Κι έτσι θα γυρίσουμε στον πρώτο στίχο που παραλείψαμε. Σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία! Ωραία, μια επίσης όμορφη λέξη. Και η δική μας η παράδοση η ελληνική και η γλώσσα μας προπαντός έχει ένα πλήθος λέξεων για να εκφράζει την διαφορετική ποιότητα . Φαίνονται ταυτόσημες οι λέξεις ωραία, όμορφη, χαριτωμένη, αλλά δεν είναι. Η κάθε μια έχει μια δική της ποιότητα, λεπτή διαφορά, όμως ουσιαστική. Τι σημαίνει γιατί είσαι ωραία; Σε ποια ωραιότητα αναφέρετε ο στίχος; Προφανώς όχι μόνον στην εξωτερική. Πρόκειται για το κάλλος του προσώπου, όχι της εμφάνισης. Όταν λέμε ωραίος άνθρωπος δεν λέμε εξωτερικά όμορφος ή όμορφη, αλλά αυτή η λέξη αποδίδει τον όλον άνθρωπο. Τον ψυχοσωματικό άνθρωπο. Κάπως αλλιώς το ανθρώπινο πρόσωπο. Ο έρωτας, προσέξτε όχι το σεξ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο κι άλλο αγάπη. Τρεις πραγματικότητες διαφορετικές που μέσα στην ομορφιά της αληθινής αγάπης αλληλοπεριχωρούνται, ενώ όταν διασπαστούν αλληλοσυντρίβονται. Ο έρωτας λοιπόν είναι μια σχέση προσώπων, δεν ερωτεύομαι ένα ανθρώπινο κορμί, ερωτεύομαι έναν άνθρωπο γι'αυτό που είναι, για την έλξη που ασκεί, γι'αυτό το ιδιαίτερο που νιώθω μέσα μου. Τον ερωτεύομαι γιατί; Γι'αυτό που είναι, γι'αυτό που εκφράζει, για την όλη του παρουσία, τον ερωτεύομαι γι'αυτό που λέει ο στίχος "Σ'αγαπώ γιατί είσαι εσύ" και μόνον ανάμεσα στο εγώ και στο εσύ μπορεί να υπάρξει αληθινός έρωτας. Όταν ο άλλος είναι εσύ κι όχι αυτό......"
Καλή συνέχεια στην μέρα σας :)

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη δημοσίευση και σκέψεις!Η ψυχική ομορφιά, ο μοναδικός έρωτας κι η αγάπη μας είναι ικανές να δημιουργήσουν εκτεταμένη αίσθηση αγαλλίασης!
    Να 'σαι πάντα καλά Ωραιοζήλη μου κι ευτυχισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσύ Νίκο μου πάντοτε γερός κι ευτυχισμένος :)
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!