Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Θαύμα αγίας Μαρίνας!

Το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίνας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου
Πολλές φορές στην ζωή μας, σαν συνειδητοί Χριστιανοί, επικαλούμεθα τον Θεό και τούς Αγίους Του.

Αυτό λοιπόν έκανε και μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις της πριν δύο χρόνια, για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία.

Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.

Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους.

Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο μοναστήρι τής Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της.

Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ.

Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.

Λίγη ώρα πριν το χειρουργείο παρουσιάστηκε στον ιατρό που θα χειρουργούσε τον μικρό Ανδρέα μία γυναίκα.

Είπε πως είναι γιατρός και παρακάλεσε να παρακολουθήσει την εγχείρηση, επειδή ήταν προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα. Η συζήτηση της γυναίκας με τον χειρούργο έδειχνε πως κατείχε την ιατρική επιστήμη και δεν άφηνε καμιά αμφιβολία στο χειρούργο να σκεφτεί πως δεν είναι ιατρός.

Εκείνος πάντως της είπε πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο χειρουργείο ξένος ιατρός και πως αποτελούσε πρακτική της ιατρικής του ομάδας να μην μετέχουν άλλοι στις λεπτές αυτές εγχειρήσεις.

Η επιμονή όμως της γυναίκας έκαμψε την αρχική αδιαλλαξία του χειρούργου.

Της ζήτησε να αφήσει τα στοιχεία της στη γραμματεία και να εισέλθει στη συνέχεια στο χειρουργείο μαζί του.

Έτσι και έγινε.
Η άγνωστη ιατρός εισήλθε στο χειρουργείο και όχι απλώς παρακολουθούσε αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού Ανδρέα. Αρκετές φορές μάλιστα έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση.

Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός αφού την ευχαρίστησε εξήλθε του χειρουργείου.
Το ζεύγος Βασιλείου έτρεξε να πληροφορηθεί για το πώς πήγε η εγχείρηση.

«Όλα πήγαν πολύ καλά» τους είπε. Και πρόσθεσε:
«Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είχατε μια τέτοια γιατρό για το παιδί σας και ήλθατε σε μένα;»

Οι γονείς έκπληκτοι του απάντησαν ότι δεν είχαν φέρει κάποια γιατρό και δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ο χειρούργος όμως επέμενε και τους είπε πως όταν εξήλθε από το χειρουργείο η γιατρός του μικρού Ανδρέα, παρέμεινε για λίγο μέσα με την υπόλοιπη ιατρική ομάδα.
Ως εκ τούτου κάπου εκεί γύρω έπρεπε να είναι και τους προέτρεψε να τη συναντήσουν.
Μάταια όμως έψαχναν να τη βρουν. Η γιατρός είχε εξαφανισθεί...

Σκέφθηκαν πως θα έφυγε και πήγαν μετά την προτροπή του χειρούργου στη γραμματεία να ζητήσουν τα στοιχεία της προκειμένου να την ευχαριστήσουν. Πίστευαν πως ίσως κάποια γιατρός από την Ελλάδα, ή την Κύπρο ευαισθητοποιήθηκε και ταξίδευσε στις ΗΠΑ για να συμβάλλει στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η άγνωστη γυναίκα ιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα από την Άνδρο (Marina from Andros).

Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.
Στέκονταν επί αρκετή ώρα αμήχανοι μπροστά στο θαύμα της Αγίας Μαρίνας.
Τα δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς πλημμύρισαν τα μάτια τους.

Θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει ο σεβαστός γέροντας και ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.
" Πηγαίνετε στην Αμερική και εύχομαι η Αγία Μαρίνα να είναι μέσα στο χειρουργείο "
Την απερίγραπτη χαρά τους για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης και την επαναφορά της υγείας του μικρού Ανδρέα τη μετέφεραν στα ΜΜΕ μιλώντας για το αληθινό θαύμα.

Από τότε έβαλαν ως τάμα να βρίσκονται πάντοτε οικογενειακώς στην Άνδρο την ημέρα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας.

Έτσι και πράττουν, ενώ όπως ανέφερε μοναχός της Μονής με τον οποίο συνομιλήσαμε δύο φορές, στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η οικογένεια Βασιλείου μεταβαίνει τακτικά από τη Λεμεσό κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο για να ευχαριστήσει την Αγία Μαρίνα, που έσωσε τον μικρό Ανδρέα.

Ουδέποτε λοιπόν απουσίασαν τα θαύματα των Αγίων από τη ζωή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και είθε ο Πανάγαθος Θεός, ό Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, να μας ενισχύει την πίστη μας με τα θαύματα των Αγίων μας.

Ευχαριστούμε θερμώς την κ. Κυριακοπούλου Σπυριδούλα, συνταξιούχο ιατρό, που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει για το ανωτέρω θαύμα. Θερμές ευχαριστίες στον ηγούμενο της Ιεράς Μονής και στην αδελφότητα για τις διευκρινίσεις και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που τους θέσαμε.
Πηγή: εδώ
Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες!!!

16 σχόλια:

 1. Καλημέρα..χρόνια πολλά στις εορτάζουσες..βοήθεια μας η Αγία Μαρίνα και όλοι οι Αγίοι...Πόσο μου αρέσει να διαβάζω για θαύματα...τα πιστεύω και χωρίς να τα δω με τα μάτια μου....το είχα ξαναδιαβάσει αυτό παλιότερα....όμως δε θυμούμαι να άκουσα κάτι τέτοιο στη τηλεόραση μας, στους σταθμούς μας πριν δυο χρόνια..μπορεί να μου ξέφυγε...μπορεί να μην έτυχε να το ακούσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εμένα μου αρέσουν τα θαύματα...μας υπενθυμίζουν πως ο Κύριος είναι πάντα δίπλα μας, ακόμη κι αν εμείς δεν το αξίζουμε :)
   Καλή συνέχεια!

   Διαγραφή
 2. Θαύματα μικρά ή μεγάλα συμβαίνουν σε όλους μας...Δυστυχώς τα περισσότερα δε τα αντιλαμβανόμαστε και συνέχεια λέμε πως ο Θεός μας έχει ξεχάσει...
  Τέτοιες ιστορίες μας θυμίζουν πως δε πρέπει να χάνουμε την πίστη μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς καλή μου....τα θαύματα συμβαίνουν συνεχώς γύρω μας, απλά εμείς εθελοτυφλούμε!
   Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα...χρόνια πολλά αν έχεις κάποια που γιορτάζει!

   Διαγραφή
 3. Πού πήγε το σχόλιό μου? :( πωω μου έχει σπάσει τα νεύρα ο μπλογκερ τις τελευταίες μέρες!
  Το θυμάμαι αυτό το θαύμα.. Και πόσα ακόμα έχουν γίνει.. Μεγάλη η χάρη Της, έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους!
  Πιστεύω πολύ σε αυτήν, ξερεις γιατί :)
  Τη βοήθειά της να'χουμε! Χρόνια μας πολλά, όχι μόνο στους εορτάζοντες αλλά σε όλο τον κόσμο!
  Σε φιλώ πολύ-πολύ γλυκάαααααααα :))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοπέλα μου Χρόνια σου πολλά, ότι επιθυμείς!
   Η αγία Μαρίνα να 'ναι πάντα βοηθός στον αγώνα σου :)

   Υ.Γ. Και σε μένα κολλάει ο blogger τελευταία...ελπίζω να είναι προσωρινό!

   Διαγραφή
 4. Χρόνια πολλά στις εορτάζουσες
  Φιλάκια ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανατρίχιασα! :)))
  Να'σαι καλά!
  Φιλιά!

  ΥΓ: Έχω κι εγώ θαύμα στην οικογένεια μου από τον προφήτη Ηλία που γιορτάζει μεθαύριο και μάλιστα εις διπλούν ! Τη δεύτερη φορά και σε μας στο νοσοκομείο μέσα! :))) Είναι ο δικός μας προστάτης!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ωραίο να αναγνωρίζουμε τα θαύματα στην ζωή μας...εύχομαι πάντα να σας προστατεύει....Βοήθεια μας!
   Καλό σου απόγευμα :)

   Διαγραφή
 6. Olá querida, parabéns por trazer tão bela verdade!!!O Amor de Deus por nós é Maravilhosamente explícito e incansável por cada um de nós!!!Ele se revela à todos em todos os momentos.
  Um doce abraço Marie.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Obrigado Marie, meus Takala suas amáveis ​​palavras!
   Tome cuidado sempre bem ... você tem uma linda noite :)

   Διαγραφή
 7. Έχω ανατριχιάσει,καί συγκινήθηκα,διαβάζοντας άλλο ένα θαύμα τής Αγίας Μαρίνας.Ερχόμενη στήν Ελλάδα,από τήν Αυστραλία γιά μόνημη εγκατάσταση,στήν Ηλιούπολη πού μέναμε,ήταν Η Εκκλησία Τής Αγίας Μαρίνας!Ηταν καί είναι η Προστάτιδα τής οικογενείας μας.Πρίν 31 χρόνια,ερχόμενη στό Λαγονήσι μόνιμα,έχουμε μαζί μας πάλι τήν Εκκλησία τής Αγίας Μαρίνας,πού παντρεύτηκε καί βαφτήστικαν καί τά δύο μου εγγονάκια εκεί!Καί κάθε χρόνο τιμούμε τήν Χάρη Της.Καλό σου βράδυ φίλη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εύχομαι να σας προστατεύει πάντοτε...και να μεσιτεύει στον Κύριο για την σωτηρία σας!
   Καλό σου σαββατοκύριακο :)

   Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!