Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Όμορφες στιγμές....

Έρχονται στην ζωή μας κι αυτές οι απρόσμενες στιγμές που την κάνουν ακόμη πιο όμορφη.......Χθες που λέτε παρακολούθησα την απογευματινή ακολουθία σ'ένα μοναστηράκι που αγαπώ πολύ...! Ο ναός είναι αρκετά μικρός και η αγιογράφηση δεν έχει τελειώσει ακόμη....κι όμως είναι τόσο ζεστός και κατανυκτικός που σου δημιουργεί διάθεση για προσευχή. Από το ψαλτήρι έρχονται μελωδικές οι ψαλμωδίες και τα κείμενα διαβάζονται καθαρά (έτσι ώστε να καταλαβαίνουμε και τι ακούμε). Αυτό όμως που μου αρέσει ιδιαιτέρως είναι η στιγμή του απόδειπνου, όπου κάθε αδελφή (με την δική τους σειρά) από την θέση που βρίσκεται λέει τον αντίστοιχο ψαλμό και ξαφνικά ακούγονται φωνές από όλα τα σημεία του ναού. Είναι πραγματικά εκπληκτικό να τις βλέπεις όλες να συμμετέχουν και να βοηθούν στο να τελεστεί η ακολουθία, η μια συμπληρώνει την άλλη.....! Κάτι τέτοιες στιγμές νομίζω πως αξίζουν!

Σας εύχομαι να έχετε μια όμορφη Κυριακή γεμάτη από την Χάρη του Κυρίου μας!

Και μια ευχή του απόδειπνου που διαβάζει συνήθως η Γερόντισσα και μου αρέσει πολύ:
Τοίς μισούσι και αδικούσιν ημάς συγχώρησον, Κύριε, τοίς αγαθοποιούσιν αγαθοποίησον, τοίς αδελφοίς και οικείοις ημών, χάρισαι τα προς σωτηρίαν αιτήματα, και ζωήν την αιώνιον, τους εν ασθενεία επίσκεψαι, και ίασιν δώρησαι, τους εν θαλάσση κυβέρνησον, τοίς εν οδοιπορίαις συνόδευσον, τώ Βασιλεί και το στρατό ημών συμμάχησον, τοίς διακονούσι, και ελεούσιν ημάς, αμαρτιών άφεσιν δώρησαι, τοίς εντειλαμένοις ημίν τοίς αναξίοις εὔχεσθαι υπέρ αυτών, συγχώρησον και ελέησον κατά το μέγα σου έλεος. Μνήσθητι, Κύριε, πάντων των προκεκοιμημένων πατέρων και αδελφών ημών και ανάπαυσον αυτούς, ένθα επισκοπεί το φώς του προσώπου σου. Μνήσθητι, Κύριε, των αδελφών ημών των αιχμαλώτων, και λύτρωσαι αυτούς από πάσης περιστάσεως. Μνήσθητι, Κύριε, των καρποφορούντων και καλλιεργούντων εν ταίς αγίαις σου Εκκλησίαις, και δός αυτοίς τα προς σωτηρίαν αιτήματα, και ζωήν την αιώνιον. Μνήσθητι, Κύριε, και ημών των ταπεινών και αμαρτωλών και αναξίων δούλων σου και φώτισον ημών τον νούν τώ φωτί της γνώσεώς σου και οδήγησον ημάς εν τη τρίβω των εντολών σου, πρεσβείαις της παναχράντου σου Μητρός, Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, και αειπαρθένου Μαρίας, και πάντων σου των Αγίων, ότι ευλογητός εί, εις πάντας τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

10 σχόλια:

  1. Πόσο θα ήθελα να ήμουνα κι`εγώ εκεί!...
    Όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πραγματικά υπέροχα, μπορείς να βρεις όμως το δικό σου καταφύγιο εκεί που βρίσκεσαι...παντού υπάρχουν τέτοια μέρη!!! Δόξα τον Θεό!
      Καλή σου εβδομάδα Χρυσούλα μου :)

      Διαγραφή
  2. Όμορφη στιγμή για να βάζουμε και λίγο Χριστό μέσα μας!
    Χαρούμενη Κυριακή να περάσεις!!!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι στιγμές γίνονται όμορφες, όταν έχουν μέσα τους Χριστό!!!!
      Να έχεις μια ευλογημένη εβδομάδα Νίκο μου... :)

      Διαγραφή
  3. Όμορφη στιγμή που γαληνεύει και γεμίζει αγάπη την ψυχή!
    Καλημέρα και καλή Κυριακή Ωραιοζήλη μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά αυτές οι στιγμές είναι που λοίπουν από την καθημερινότητα μας....Καλή εβδομάδα Άμυ μου...!!!

      Διαγραφή
  4. χαίρομαι για αυτό το αίσθημα που μοιράστηκες ειλικρινα΄!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ χαίρομαι με τα καλά σου λόγια Νίκο μου....να έχεις μια χαρούμενη εβδομάδα, γεμάτη από όμορφες στιγμές :)
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!