Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Προσευχή


" Η προσευχή δε μετριέται. Ξεπηδάει ! Όπως το νερό που αναβλύζει από την πηγή . Έτσι και η καρδιά μας , μοιάζει με πηγή ! Και η προσευχή μέσ΄ απ΄ αυτήν ξεχύνεται όπως τα δάκρυα στη συγκίνηση, χωρίς εσκεμμένη προσπάθεια. Καί όμως χρειάζεται και για την προσευχή κάποια εργασία, αλλά αυτή δεν είναι βίαιη και καταναγκαστική.
Πρέπει να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα. Να διαβάσουμε κάτι πνευματικό, να θυμιάσουμε, να ψάλλομε, να ανάψουμε το καντηλάκι μας, να συγκεντρωθούμε, να ευχαριστήσουμε, να δοξολογήσουμε, να παρακαλέσουμε και όλα αυτά απλά και αβίαστα, εν απλότητι καρδίας. "
Πηγή: κάπου εδώ γύρω

10 σχόλια:

  1. Δεν συμφωνώ ακριβώς, μπορώ να προσεύχομαι παντού και πάντα, αρκεί να νιώθω την ανάγκη. Ο Θεός θα με ακούσει (μάλλον..) και χωρίς καντηλάκι νομίζω.. Τα φιλιά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "..όλα αυτά απλά και αβίαστα, εν απλότητι καρδίας", σ'ακούει μην αμφιβάλλεις!
      Φιλιά πολλά ❤

      Διαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι κορίτσι μου!!! Πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να κάνεις προσευχή όπως περιγράφεται παραπάνω!
    Ας κάνουμε λοιπόν καμιά ευχουλα γιατί αυτές τις μέρες(τέλος νηστείας κ παραμονές Χριστούγεννων) όλους λίγο ή πολύ μας περιτριγυριζουν πειρασμοί... Χριστός μέλλει τεχθηναι!!! Καλά Χριστούγεννα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα Θεοπούλα μου!
      Εύχομαι ο Χριστός να γεννηθεί και φέτος στην καρδιά μας :)

      Διαγραφή
  3. Καλησπερααα!!!!
    Πολυ ομορφο και σωστο οτι μπορει να κανει ο καθενας μας καλο ειναι αν οχι ολα αυτα μαζι!!!!Αρκει παντα να προσπαθουμε για την ηρεμια-αναπαυση-ξεκουραση-γαληνη της ψυχηε μας!!!Οτι γινεται απο καρδιας κια βγαινει απο την ψυχη μας δεν ειναι ποτε λαθος αρκει να το νιωθουμε αυτο που κανουμε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεχασα να προσθεσω φιλια κια κλα κια ευλογημενα Χρηστουγεννα να εχουμε με υγεια και αγαπη πανω απο ολα τα δυο κυριοτερα χαρακτηριστικα στην ζωη του ανθρωπου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολλα φιλιαααααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα Βασιλική μου, με υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω πως η συγκίνηση είναι αυτή που μας βάζει στο πνεύμα της αληθινής προσευχής. Μια μελωδία, μία ταινία, ένας περίπατος, ένα δεντράκι, ένα ζωάκι, ένα αγαπημένο πρόσωπο, μια αγκαλιά, μια καλή κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!