Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Δεν επιτρέπεται να μην είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο!

Ο τόπος που ζούμε έχει κλιματική ισορροπία μοναδική. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είμαστε η καλύτερη χώρα του κόσμου. Έχουμε σπάνιες φυσικές ομορφιές, νησιά, θάλασσα, βουνά, θαυμάσιες τροφές, φρούτα, οικοσύστημα, ζηλευτή ιστορία, υπέροχη παράδοση, εξαιρετικό κόσμο. Τι φταίει και είμαστε σε αυτό το σημερινό χάλι δεν μπορώ να καταλάβω.

Τα ψηλά βουνά έχουν και βαθιές χαράδρες. Έτσι είναι και ο λαός μας. Σπάνιες αρετές και μεγάλα ελαττώματα. Καιρός να ανανήψουμε.

Καιρός να λειτουργήσουμε με βάση τα χαρίσματά μας. Πρέπει να ξεκινήσουμε ζωντανεύοντας την εθνική μας υπερηφάνεια.

Και παντρεύοντάς την με την ελευθερία και την εξυπνάδα μας. Δεν επιτρέπεται να μην είμαστε η καλύτερη χώρα στον κόσμο.
Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

4 σχόλια:

 1. Συμφωνώ στο μισό κείμενο, αλλ΄ ο Σεβασμιώτατος νομίζω ότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει, όπως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου που ΄ναι υπεύθυνοι για την εξαθλίωση του λαού και τις αυτοκτονίες που φτάσανε επισήμως πάνω από 3000 ψυχές κι όλοι τους σφυρίζουν αδιάφορα, χωρίς να ΄χουν την παραμικρή ευθιξία να παραιτηθούν.
  Καλημέρα καλή μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα αγκαθάκι μου...νομίζω πως ο Σεβασμιώτατος εννοεί πως εφόσον έχουμε όλες τις προϋποθέσεις, θα έπρεπε να είμαστε η καλύτερη χώρα, συνεπώς καταλήγουμε στο ίδιο εμείς φταίμε για την κατάσταση και είναι στο χέρι μας να την επαναφέρουμε... :)

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ και με τις δυο σας!!
  Ας κάνουμε ο καθένας μας ό,τι μπορεί! Και ας μη σταματάμε τη προσευχή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο φάρμακο...

  Καλό βράδυ, καλή δύναμη :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!