Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Η απίθανη τέχνη της οφθαλμαπάτης

Ο καλλιτέχνης Dan Lester γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία αλλά και με την εικονογράφηση με μεγάλη επιτυχία. Βασικό χαρακτηριστικό των έργων του η… οφθαλμαπάτη!
Καταφέρνοντας να συνδυάζει τη φωτογραφία με την εικονογράφηση σε έξυπνες και ενδιαφέρουσες εικόνες κάνει το θεατή να αμφισβητεί τις περισσότερες φορές και να αναρωτιέται τι ακριβώς είναι αυτό που βλέπει!
Φωτογραφία ή σκίτσο; Ή μήπως και τα δύο μαζί; «Πάντα μου άρεσε να… μπλέκω τα πράγματα και να κάνω τους φίλους μου να… ψάχνονται. Μου αρέσει αυτό το βλέμμα της απορίας στο πρόσωπό τους! Αυτή η έκφραση του… μπερδέματος», λέει ο Dan.
Στην πραγματικότητα, η φωτογραφία αποτελεί συνέχεια του σκίτσου ή το αντίθετο (όπως το δει κανείς) και το τελικό αποτέλεσμα ζαλίζει το κοινό με την επιτυχημένη συγχώνευση του μοντέλου και του καλλιτέχνη στο ίδιο πλάνο ή στην ίδια εικόνα, όπου μια καινούργια «οντότητα» δημιουργείται…
 
Πηγή: perierga

4 σχόλια:

 1. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα δημοσίευση! :)))
  Καλημέρα και καλή εβδομάδα κορίτσι μου! ♥

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ όμορφο!Οφθαλμαπάτες υπάρχουν παντού στη ζωή μας!Επιβάλλεται να τις διακρίνουμε, γιατί αυτές της ζωής έχουν τη δύναμη να μας πληγώσουν!
  Χαρούμενη καλημέρα κι όμορφη βδομάδα να περάσεις καλή μου!:)))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και δεν το θέλουμε αυτό (να μας πληγώσουν).....Να έχεις μια χαρούμενη μέρα....!!!

   Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!