Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Σ'αγαπώ! Γι'αυτό είμαι ευτυχισμένος.

Τις μέρες αυτές όλο περιτριγυρίζουν στο μυαλό μου οι έννοιες αγάπη, ενότητα, ευτυχία. Και προσπαθούσα να καταλάβω γιατί είναι τόσο πολύ σημαντικές. Γιατί κατέχουν τόσο μεγάλη θέση στην πίστη μας ως βίωμα;
Όταν υπεραγαπάς τον εαυτό σου λανθασμένα, η καρδιά σου αδειάζει. Ο εγωισμός δεν αφήνει χώρο για τίποτε άλλο. Νιώθεις μια κενότητα. Αυτή την κενότητα άμα τη διώξεις με τη βοήθεια του Χριστού, Εκείνος την μετατρέπει -διώχνοντας το κ-σε ενότητα. Μέσα απ'την ενότητα περνάει η αγάπη. Και απ'όπου περνάει η αγάπη, ακολουθεί η ευτυχία.
Η μεγάλη διαφορά σ'αυτά που προτείνει ο (τόσο παρεξηγημένος στην εποχή μας) Χριστός είναι στην αγάπη. Ουσιαστικά πρέπει να παραμερίσεις το εγώ σου. Να το πετάξεις. Αντί να λες: "Μ'αγαπάς; Είμαι ευτυχισμένος" να λες: "Σ'αγαπώ! Γι'αυτό είμαι ευτυχισμένος". Αυτή, νομίζω, είναι η πιο κρυμμένη, η πιο ουσιαστική μα και τόσο παρεξηγημένη διαφορά...

4 σχόλια:

  1. Όμορφη δημοσίευση καλή μου!Ο Σεβάχ είναι καλός άνθρωπος και πηγή έμπνευσης ανθρώπινων συναισθημάτων!
    Είχα δανειστεί παλιότερα δημοσίευσή του!
    Για την αγάπη έχουν ειπωθεί και γραφεί πάρα πολλά.Η σημαντική ουσία νομίζω ότι να τη χαρίζουμε απλόχερα και χωρίς αντάλλαγμα.Έτσι θα νιώθουμε και την πραγματική ευτυχία!Κι αν έχεις κι υγεία, δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο σ΄ αυτόν τον κόσμο.
    Να ΄σαι πάντα καλά κι ευτυχισμένη!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να 'σαι καλά αγκαθάκι μου...έχεις δίκιο έχουν γραφεί πάρα πολλά για την αγάπη, τίποτε όμως δεν είναι αρκετό...γιατί η αγάπη είναι ο ίδιος ο Κύριος...!
      Εύχομαι η ζωή σου να είναι γεμάτη αγάπη και όλα τα άλλα έρχονται!
      :)

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφη, ζεστή ανάρτηση!
    Όταν ο Σεβάχ μιλάει για την αγάπη ζωγραφίζει!
    Καλό σου βράδυ!
    Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου γλυκιά μου..!
      Είναι αλήθεια πως ο Σεβάχ γράφει πάρα πολύ ωραία και πάντα με ωραία θεματολογία, το θεωρώ μεγάλο χάρισμα να μπορείς να χειρίζεσαι τόσο καλά την γλώσσα...(Ο Θεός να του δίνει φώτιση)!
      Καλή σου εβδομάδα :)

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!