Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Ζώντας εκπλήξεις θαυμαστές

Σήμερα τα περισσότερα σχέδια των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη κρύβουν μεγάλο εγωισμό. Ζητάμε άντρα ή γυναίκα, παιδιά, σπίτι, πλούτο, σπίτια, αυτοκίνητα, την υγεία μας όχι για να σταυρωθούμε και να θυσιαστούμε αλλά για να βολευτούμε και να καταξιωθούμε. Ο Ιησούς Χριστός μας προτρέπει να ζητάμε τη Βασιλεία Του και τη θεία Δικαιοσύνη και τότε όλα τ’ άλλα θα έρθουν σε μας χωρίς να το καταλάβουμε. Ο άνθρωπος που ζει με την Δικαιοσύνη του Θεού, δηλαδή που κρατά τα χειρότερα για τον εαυτό του και δίνει τα καλύτερα σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς να τον απασχολεί αν είναι δικοί του η ξένοι, τότε αυτομάτως εισέρχεται στο θεϊκό σχέδιο και γίνεται όργανο της Θείας Χάριτος, ζώντας εκπλήξεις θαυμαστές.

- Γέροντας Πορφύριος

10 σχόλια:

  1. Προφητικά τα λόγια τους πάντα γλυκιά μου.
    Προφητικά με μεγάλες αλήθειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρατάω αυτή την μαγική κουβέντα " ο άνθρωπος που κρατά τα χειρότερα για τον εαυτό του και δίνει τα καλύτερα σε όσους έχουν ανάγκη, χωρίς να τον απασχολεί αν είναι δικοί του η ξένοι"
    Σ'ευχαριστώ!!
    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε αυτήν την στιγμή....να δίνουμε χωρίς να κοιτάμε αν είναι δικός μας ή ξένος!
      Καλό βράδυ Κατερίνα μου :)

      Διαγραφή
  3. Μεγάλη η χάρη του Γέροντα, Ωραιοζήλη μου!
    Να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικές κουβέντες. Να το έχουμε γνώμονα αυτό, πρέπει. Με στενοχωρεί όμως όταν σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι αυτό στην υλοποίησή του στη ζωή μας...
    Φιλάκια πολλά Ωραιοζήλη μου! Να είσαι καλά! Πάντα διαβάζω κάτι όμορφο εδώ μέσα!!
    Καλό σου βράδυ! ♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφώς και ως Άνθρωποι πρέπει να προσφέρουμε απλόχερα με αγάπη πάντα σε όλους όσους μας έχουν ανάγκη και όχι μόνο!! Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!