Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

..η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ανθρώπου..

Το πιο πολύτιμο δώρο που μας χάρισε ο Κύριος, κι όμως δεν μπορούμε να το φτάσουμε στον τέλειο βαθμό του. Σπάνια εκφραζόμαστε ελεύθερα μπροστά σε άλλους, πάντα κοιτάμε να κρατάμε τους τύπους όπως λέμε...ακόμη και μπροστά σε "φίλους" μας κρατάμε ένα profile που έχουμε επιβάλλει οι ίδιοι στον εαυτό μας, γιατί έτσι γινόμαστε πιο αποδεκτοί. Καμιά φορά το κάνουμε και ασυναίσθητα κι όταν το συνειδητοποιούμε είναι κάπως αργά, άλλες φορές πάλι το κάνουμε γιατί οι άλλοι περιμένουν την ανάλογη συμπεριφορά μας...αχ! αυτό το λάθος και το σωστό! (πόσες φορές αναρωτήθηκα ποιος το καθορίζει, αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο).
Πρόσφατα βρέθηκα σ'ένα περιβάλλον που δεν γνώριζα τα άτομα και οι άλλοι δεν περίμεναν τίποτα το ιδιαίτερο από εμένα. Ήταν τόσο περίεργο και ταυτόχρονα τόσο ωραίο να σε αντιμετωπίζουν σαν ίσο τους....να μην κρίνουν τις επιλογές σου και να μην αλλάζουν την συμπεριφορά τους για σένα...Αλήθεια πόση ελευθερία σου δίνει να σε δέχεται ο άλλος όπως ακριβώς είσαι, να μην χρειάζεται να παριστάνεις κάποιον όταν είσαι κοντά του....να κάνεις λάθη κι όμως να είναι δίπλα σου και να γελάει μαζί σου :)))
Πάντα πίστευα πως ο καθένα είναι ελεύθερος να κάνεις τις επιλογές του, καθώς και υποχρεωμένος να δέχεται τις επιλογές αυτών που θεωρεί "φίλους" του.
Διάβασα κάποτε την παρακάτω φράση και μου άρεσε πολύ "Μπορεί να μην συμφωνώ πάντοτε με όσα λες, θα υπερασπιστώ όμως μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες".
Σας το αφιερώνω!!! Και σας εύχομαι να γίνεται πραγματικά ελεύθεροι, γιατί τελικά μόνο έτσι απολαμβάνεις την ζωή!!
Εσύ νιώθεις ότι μπορείς να αισθανθείς ελεύθερος;;;

9 σχόλια:

  1. ...πόσες μα πόσες φορές τα έχω νιώσει και τα έχω σκεφτεί όλα αυτά προβληματισμένη....
    Σ'ευχαριστούμε για το όμορφο μοίρασμα των σκέψεων σου,οι οποίες προσωπικά με άγγιξαν πολύ!
    Μακάρι να έρθει η μέρα που νιώσουμε πραγματικά ελεύθεροι και εύχομαι να είναι σύντομα!!
    Καλό υπόλοιπο ημέρας και καλό τριήμερο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που διαβάζω πως σε άγγιξε.....κι εύχομαι να έχεις κοντά σου ανθρώπους που να σε κάνουν να νιώθεις ελεύθερη :)))
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά, αυτό που περιγράφεις αποδεικνύεται το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο... Το χειρότερο από όλα είναι πως συμβαίνει ακόμα κι ανάμεσα σε οικογένειες.... Φιλάκια πολλά, καλό τριήμερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς έχεις δίκιο...!!!
      Καλό σου βράδυ Πέτρα μου...εύχομαι να ζεις ελεύθερα :))))

      Διαγραφή
  3. Καλή μου Ωραιοζήλη,
    θα συμφωνήσω μαζί σου για ακόμα μια φορά! Φαντάζομαι αυτά που σκέφτεσαι είναι ένας προβληματισμός πολλών ανθρώπων!
    Είναι τόσο σημαντικό να είμαστε και να νιώθουμε ελεύθεροι.. να κάνουμε και τους γύρω μας να νιώθουν ελεύθεροι.. να μην πιέζουμε τους άλλους..
    Μα πόσο εφικτό είναι αυτό; Στην πορεία βλέπεις πως δεν μπορείς να είσαι τέλειος, άρα ίσως και ποτέ να μην μπορείς να είσαι απόλυτα ελεύθερος.. Όπως και να έχει οφείλουμε να παλεύουμε γι αυτό, για να αισθανόμαστε ελεύθεροι, γιατί ναι, έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή στο έπακρο!
    Φιλιά και καλό τριήμερο! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου άρεσε πολύ αυτό που γράφεις Κωνσταντίνα μου...κανείς δεν είναι τέλειος, άρα και κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα ελεύθερος...ας το επιτύχουμε τουλάχιστον στον βαθμό που μας επιτρέπεται...!!!
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ.... :))))

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!