Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αγάπη για την ζωή!

Αγαπάω εκείνους που αγαπούν τη ζωή. Και που η λύπη τους είναι η δύναμή τους. Που κοιτάζουν με μάτια άδολα και αθώα, ακόμα κι αν πέρασε ο χρόνος αδυσώπητος από πάνω τους. Που γνωρίζουν ότι δεν τα ξέρουν όλα, γιατί δεν μαθαίνονται όλα.. Που στύβουν το λίγο και βγάζουν το πολύ για τους εαυτούς τους και για όσους αγαπούν. Και δεν κουράζονται να αναζητούν την ομορφιά στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στα χάδια των ζώων, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σε μια πολύχρωμη μπουγάδα.
Οδυσσέας Ελύτης

28 σχόλια:

  1. πολυ ομορφο το μυνημα του Ελυτη.
    να σαι καλα φιλη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Κική μου, να έχεις ένα όμορφο σαββατοκύριακο :)

      Διαγραφή
  2. Υπέροχα λόγια για το ξεκίνημα του Σαββατοκύριακου!
    Καλημέρα κορίτσι μου!
    Καλό διήμερο να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ όμορφα έτσι με αγάπη για τη ζωή παντα
    σε καλημερίζω και ευχομαι τα καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Νικόλα μου, να έχεις ένα χαρούμενο σαββατοκύριακο :)

      Διαγραφή
  4. Αγαπη κ διψα για ζωη αγαπη για δραση.Ξερω μια κυρια φιλη μου 76 χρονων που βοηθα τους παντες και τα παντα αρρωστους χηρες ορφανα παιδια.και παρολο την ηλικια της δεν την χωραει ο τοπος συνεχεια να βωηθειση τον συνανθρωπο.ποσες ελεημοσυνες και φιλανθρωπιες κανει δεν λεγεται.Και ποσοι αλλοι ειναι ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ετσι ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ και δεν τους μαθενουμε ποτε.Δεν ακουγονται. Ωραιο.καλημερα καλο σ/κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΑΖΟΥΜΕ.ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΜΑΣ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ...

      Διαγραφή
    2. Αγαπητοί μου φίλοι/ες θα συμφωνήσω και με τους δυο σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην συγκερικέμνη κυρία και σε όλους όσους βοηθούν στις μέρες μας.....αλλά θεωρώ λογικό να μην φαίνονται άλλωστε δεν το κάνουν με αυτό τον σκοπό....ας παραδειγματιστούμε ωστόσο και ας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας όπου μπορούμε :))))
      Καλό σας βράδυ!

      Διαγραφή
  5. βλεπεις τα κακα μαντατα ακουγονται τα καλα οχι, ουτε απο τηλεοραση ουτε απο ραδιο μονο κατι λιγα στο ιντερνετ απο κανενα μπλοκ.Δεν ειναι προπαγανδα αυτο απο τα ΜΜΕ???Να μας μαυριζουν την ψυχη μας.Ολα ενα καλοστημενο παιχνιδι ειναι,ειναι σαν το ντομινο ριχνεις ενα κομματι και παιρνει αμπαριζα και ολα τα υπολοιπα κατα σειρα για αυτο φτασαμε ως εδω που φτασαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε/η μου όταν κάνουμε το καλό δεν το κάνουμε για να φανεί.... Να έχεις ένα όμορφο βράδυ και μην ξεχνάς για ν' αλλάξεις τον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξεις τον εαυτό σου :)

      Διαγραφή
  6. Να σας πω και εγω κατι που μου αρεσει. Γνωρισα μεσα στη ζωη και μαγκες και ανθρωπακια. Αντρες με λογο γυναικων,και θηλυκα αντρακια.................Τα φιλια και την αγαπη μου καλημερα σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολα οσα περναμε ειναι γραμμενα και στην καινη διαθηκη και στις προφητειες των αγιοριτων μοναχων.Σημεια των καιρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακάρι να τα αναγνωρίζαμζε στην ώρα τους....!
      Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή
  8. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΠΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑ,Ι ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. πολυ ομορφα λογια!!!!
    Καλως σε βρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες στην παρέα μας...χαίρομαι που σου άρεσε!
      Να έχεις ένα όμορφο βράδυ :)

      Διαγραφή
  10. ΜΠΕΙΤΕ στο ΥOUTOUBE KAI AKOYΣΤΕ-ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΒΩΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΙΧΕ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΓΑΒΡΗΙΛΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΣΚΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 2Η ΕΚΔΩΣΗ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω καιρό τώρα να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο....σ'ευχαριστώ για τις πηγές :))) Γνωρίζω γενικά για το πνεύμα θυσίας που διακατείχε την γερόντισα!
      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  11. Το βιβλιο κανει 10 ευρω.Παρτε το διααστετο και δωστετο και σε αλλους να το διαβασουν να βοηθιουνται-βελτιονονται σε Ψυχη κ' σε Πνευμα.Σας Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω ένα που λέει "Ασκητές μέσα στον κόσμο Α΄"
      νομίζω πως μιλάμε για το ίδιο.

      Διαγραφή
  12. Με τον αγνωστο φιλο η φιλη πιο πανω θα συμφονησω,Κανενας δεν πηρε ποτε κοντα του τιποτα, ολα εδω μενουν σε αυτον τον ματαιο κ' προσκερο τουτο κοσμο.Το μονο που θα παρουμε κοντα μας ολοι μας ειναι τα καλα και τα κακα μας εργα και αναλογος αυτων θα κριθουμε καποια μερα.Αυτα και τιποτα αλλο.Δινουμε εδω τις εξετασεις μας και αναλογως τις πραξεις μας θα προβιβαστουμε στην αλλη ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας φροντίσουμε λοιπόν να εξασφαλίσουμε τον παράδεισο!
      Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή
  13. Για το ιδιο βιβλιο μιλαμε ειναι εκδωση Α και Τωρα βγηκε και το Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπεροχος Ελυτης!!! Καλη μερα γλυκια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!