Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Παναγία Ζωοδόχος Πηγή

H Zωοδόχος Πηγή είναι μία εορτή προς τιμήν της Παναγίας. δεν έχει σχέση με τη ζωή της υπεραγίας Θεοτόκου, όπως οι άλλες γνωστές θεομητορικές εορτές, λόγου χάριν τα Eισόδια, ο Eυαγγελισμός ή η Kοίμησις της Θεοτόκου. H εορτή αυτή έχει σχέση με τις θαυμαστές επεμβάσεις της Παναγίας προς σωτηρίαν δυστυχών και ταλαίπωρων ανθρώπων που την επικαλέσθηκαν με πίστη. H Zωοδόχος Πηγή μας υπενθυμίζει τα θαύματα, που έκανε η Παναγία σε ένα ορισμένο ναό της στον τόπο εκείνο που προκαλεί τη συγκίνηση κάθε Έλληνος.
Η Παναγία να 'ναι πάντοτε βοηθός στον αγώνα μας....καλή σας μέρα!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

18 σχόλια:

  1. καλημέρα μεγάλη γιορτή και θαυματουργή
    καλημέρα Ωραιοζήλη τόσο όμορφα :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βοήθεια μας η Παναγίτσα!
    Καλημέρα όλη μέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά - Μεγάλη η χάρη της.
    Καλημέρα και Αληθώς Ανέστη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Παναγια μας ειναι η μοναδικη και πρωτη γυναικα μανα στον κοσμο που δεχτηκε τοσο πονο στην καρδια της, που ειδε το παιδι της να το σταυρωνουν.Και οποιος τη επικαλειται απλα ταπεινα ευλαβικα απο την καρδια του με πιστη,ειναι κοντα του και τον ακουει.Την απαντηση της την δινει εκεινη,εκεινη ξερει το ποτε θα την δωσει.Ειναι η προστατιδα των χηρων,ορφανων παιδιων,απελπιζμενων,πολεμημενων ειναι η μανα ολων μας εκει ψηλα ειναι η μεσητρια μας ειναι η ελπιδα μας.Μεγαλη Γιορτη και σημερα.Χρονια πολλα στις ζωες.Χρονια πολλα σε ολους μας!!!!!!Η Παναγια μας να μας βοηθαει ολους μας.ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λεει και η ιδια η λεξη ζωοοδοχος Πηγη''δηλαδη' η αστειρευτη πηγη της ζωης.............που δεν τελειωνει ποτε παντα πηγαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχουν ανθρωποι χριστιανοι σε ολη την οικουμενη που διαβαζουν και στο σπιτι τους εκτος απο την εκκλησια παρακλησεις των Αγιων και τις Παναγιας μας και χριστιανικα,πνευματικα βιβλια αγιορειτων μοναχων.Και καινε το καντηλακι τους στο σπιτι τους καθε μερα,ξερω τετοια ατομα που το κανουν.Να 'στε καλα βοηθεια μας,και μην ξεχνατε να προσευχεστε αδιαληπτως [συνεχεια-ασταματητα]για τους συνανθρωπους σας και για την Ελλαδα-πατριδα μας.Να μας λυπηθει ο θεος να μετανοησουμε για τα λαθοι μας και για τις αμαρτιες μας.γιατι ολοι αμαρτωλοι ειμαστε.δεν υπαρχει κανενας αναμαρτητος στην πανω στην γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μονο ο Χριστος ηταν αναμαρτητος.Α! και το καντιλακι το καλυτερο και παραδοσιακοτερο κανονικα ειναι να το καιτε μονο με ελαιολαδο.ουτε με παραφινελαιο ουτε με καλαμποκελαιο και αλλα τετοια φτηνα λαδια...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To αναμα του καντηλιου συμβολιζει, το φως του κυριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε Ιησου Χριστε Ελεησον Μας. Υπεραγια Θεοτοκε Ελεησον Μας. Η Αγια Βαρβαρα Πρεσβευε Υπερ Ημων. Ετσι να λετε η φωναχτα η απο μεσα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανε μια ανανεωση, αναβαθμιση, αλλαγη του μπλοκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα ελεγα οτι δεη μου αρεσει το φοντο μοτιβο η αλλιως ο καμπος.Θα μπορουσες αν θελεις να βαλεις κατι αλλο χαρουμενο η αλλο............χρωμα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να μην ειναι μαυρο.τωρα οτι θελεις κανεις εσυ.Εγω απλα ειπα την γνωμη μου..καληνυχτα καλη συλεκτρια μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά στο φόντο είναι η έπαρση της Ελληνικής σημαίας στον αγαπημένο μου Λευκό Πύργο και πίσω φαίνεται ο Όλυμπος....το μαύρο μπαίνει αναγκαστικά για να φαίνονται τα γράμματα της ανάρτησης!!!
      Λυπάμαι αν δεν σου αρέσει...εμένα πάντως με αντιπροσωπεύει!!!
      Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!