Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Τα μαθητικά τα χρόνια δεν τ' αλλάζω με τίποτα!

Είπα να συμμετέχω κι εγώ στην ωραία ιδέα που είχε η Πέτρα μας.....!
Καθώς λοιπόν προσπαθούσα να θυμηθώ στιγμές από τα μαθητικά χρόνια....συνειδητοποιήσα πως τα ωραίατερα χρόνια ήταν στο Δημοτικό. Το Γυμνάσιο δεν θέλω να το θυμάμαι και το λύκειο είναι κάπως αδιάφορο!
Στο Δημοτικό που λέτε, τα πράγματα τελικά ήταν πάρα πολύ ωραία....το σχολείο μου ήταν και είναι ακόμα το μοναδικό στο χωρίο! Είχα την τύχη να έχω καλούς δασκάλους (πράγμα σπάνιο μπορώ να πω)...ήμουν καλή και στα μαθήματα οπότε δεν είχα και μεγάλο πρόβλημα....!
Στα διαλείμματα όλη η τάξη γινόταν μια παρέα και παίζαμε πολλά παιχνίδια....κάποια που θυμάμαι ακόμα είναι "τα αγαλματάκια", "το ψιλοκυνηγητό" και διάφορα άλλα που αυτοσχεδιάζαμε εκείνη την ώρα στις κούνιες (μονόζυγο, κάτι κουτάκια σιδερένια..) και το παραμύθι άρχιζε!
Ά! δες τι  θυμήθηκα τώρα παλιότερα που χιόνιζε για τα καλά...και κλείναν και τα σχολεία, εμείς πηγαίναμε σχολείο και κάναμε πατινάζ στο γήπεδο του μπάσκετ που είχε πιάσει πάγο....είχε πολύ πλάκα...όλως παραδόξως δεν έπεφτα και εννοείτε μετά χιονοπόλεμο, χιονανθρώπους και δεν συμμαζεύετε....!
Επίσης μου άρεσαν πολύ οι εκδρομές που πηγαίναμε.......μια συνηθισμένη ήταν μέσα σε μια συστάδα από Πεύκα, που υπήρχαν κάτι κούνιες....Μαζεύομασταν όλο το σχολείο και πηγαίναμε με τα πόδια μέχρι εκεί...όταν φτάναμε σκορπιζόμασταν κι αρχίζαμε το παιχνίδι, είχε και κάτι ωραία παγκάκια απ' αυτά που έχουν και τραπέζι για την ώρα του φαγητού....στην επιστροφή μαζεύαμε λουλούδια, τα οποία μύριζαν υπέροχα....τι ωραία που ήταν!
Και φυσικά δεν θα ξεχάσω τον διεθυντή μας τον κύριο Μιχάλη, κάθε φορά που ερχόταν στην τάξη μας, για κάποια ανακοίνωση έγραφε στην γωνία του πίνακα πριν φύγει την εξής φράση: "Να μην κάνω  στους άλλους, αύτο που δεν μου αρέσει να κάνουν οι άλλοι σε μένα!"
Αυτά...σ'ευχαριστώ Πέτρα μου, που μου τα θύμησες....να 'σαι πάντα καλά :)

33 σχόλια:

  1. πολυ γλυκιες οι αναμνησεις σου! χαιρομαι γι αυτο!
    να εισαι παντα καλα! φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα Κική μου, όπως βλέπεις προτιμώ να κρατώ μόνο τα ωραία!!!
      Καλή συνέχεια :)

      Διαγραφή
  2. Φυσιολογικες μαθητικες αναμνησεις. Παντα πιστευα πως οταν καπιος φευγει απο το σχολειο πρεπει να φευγει με θετικες εντυπωσεις.Νομιζω πως σημερα εχει καλυτερεψει η κατασταση παντως αν κρινω διαβαζοντας τις ιστοριες κατα ηλικια. Καλη εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω....!
      Αν και μεταξύ μας, το Γυμνάσιο δεν θέλω να το θυμάμαι...
      Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα Μαρία μου :)

      Διαγραφή
  3. Εύγε στον κύριο Μιχάλη. Το "αγαλματάκια" το παίζαμε κι εμείς κάτι φορές στα διαλείμματα. Σ' ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις σου!! Καλή βδομάδα, Ωραιοζήλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ,ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΘΩΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΕΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΝΕΜΕΛΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΜΙΖΩ.ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΓΟΡΙΑ Η ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΟΣΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΦΟΡΤΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΛΩΣΕΣ,ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙΟΛΟ ΤΡΕΧΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ Η ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΟΠΑΝΑ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η 3ΗΜΕΡΗ Η 5ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ.ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΑ ΣΠΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ.ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΒΕΒΑΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.ΕΙΧΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α,Β ΛΟΓΟ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ 'ΓΩ ΚΡΑΤΑΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΖΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΖΑΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ [ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΗΚΕΦΩΝΟ,ΜΗΛΑ,ΚΗΝΗΓΥΤΟ,ΚΡΥΦΤΟ,ΑΛΑΤΙ ΨΙΛΟ ΑΛΑΤΙ ΧΟΝΤΡΟ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΩ,ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ.ΣΧΟΙΝΑΚΙ,ΤΡΙΛΙΖΑ.ΚΟΚΑΛΟ ΞΕΚΟΚΑΛΟ,ΜΠΟΥΓΕΛΟ,ΖΩΑ ΦΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.....ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΤΣΙ!!! Α.ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΑΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΓΑ'Ι'ΔΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΟΙΤΑΓΑΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΚΑΙ ΜΙΜΟΥΜΑΣΤΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ.ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΝΑΜΕ ΚΑΝΑΜΕ.ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ,ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΝ ΝΕΡΟ. Η ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΡΤΕΠΤΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ, ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ Η ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΤΗΝ ΔΑΣΚΑΛΑ/Ο ΜΑΣ ΜΙΑ,ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ Η ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΠΙΤΙ.ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ.ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ' ότι βλέπω έχεις κι εσύ όμορφες αναμνήσεις από το σχολείο.....Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα...γεμάτη από χαρούμενες στιγμές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι τρυφερές οι αναμνήσεις του δημοτικού!!
    Παιχνίδι, χαρά, αθωότητα...
    Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες μαζί μας!
    Καλή εβδομάδα Ωραιοζήλη μου!:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ωραιοτερα χρονια τα παιδοσχολικα.Ανεμελα,αθωα.αγνα.Και στο παχνιδι στο χωριο εξω στον δρομο στην γειτονια μαζευομασταν ολα τα πιτσιρικια εκει παιχνιδια,ποδηλατα,φαρσες.κοντρες.Εβγαινε η μανα στο μπαλκονι να μας μαζεψει μεσα.Ουτε υπολογιστες ουτε κινητα ειχαμε ουτε τιποτα,να αποβλακονωμαστε σε αυτα οπως τα κανουν σημερινα παιδια.Οχι οπωςειναι τωρα ολοι και ολα παμπονηρα και καχυποπτα.Και οι δρομοι αδειοι χωρις παιδια ελληνοπουλα,μονο αλβανακια βλεπειςστον δρομο στο χωριο.Τι ωραιες εποχες που ζησαμε.Κοιμομασταν εξω με ξεκλειδοτες τις πορτες ησυχα.Τωρα και κλειδομενος να εισαι φοβασαι.Σκετη τρομοκρατια ειναι.Εχει γεμισει ο τοπος και ολο ξενους,δεν ξερεις απο που να πρωτοφιλαχθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω τα όσα γράφεις για τα χρόνια μας....θα προσθέσω όμως πως στο δικό μου τουλάχιστον χωριό ακόμη κάνουν βόλτες και παίζουν παιχνίδια τα παιδιά...και τα Ελληνόπουλα!
      Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή
  13. Επιτέλους ! Από τις λίγες διηγήσεις που είναι πραγματικά χαρούμενες χωρίς ξύλο! Βέβαια έχουμε μεγάλη διαφορά κι ίσως εκεί οφείλεται και το αυταρχικό σύστημα που αναφέραμε όλοι οι παλιοί μπλόγκερς ( σε ηλικία εννοώ)!
    Τα χρόνια της αθωότητας θα ταίριαζε σαν τίτλος !
    Καλό βράδυ Ωραιοζήλη μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα....ίσως αυτό να φταίει....!
      Να σαι καλά Αριστέα μου, συγγνώμη που χάθηκα τον τελευταίο καιρό...αλλά φαντάζομαι με καταλαβαίνεις!!!
      Καλό σου βράδυ, τα λέμε σύντομα :)

      Διαγραφή
  14. ΠΑΛΙΑ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΧΑ ΧΑ ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΧΟΛΙΚΑ-ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΩΡΑIA ΠΑΔΙΚΕΣ ΤΡΕΛΕΣ ΕΡΩΤΕΣ ZAMAN FU και αλλα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια είναι και περνούν....να θυμάσαι τα ωραία!!!!
      Καληνύχτα :)

      Διαγραφή
  16. Πολύ ωραίες και τρυφερές οι αναμνήσεις σου από το δημοτικό!
    Τι ωραία που μας ξεσήκωσε η Πέτρα να τις διηγηθούμε!!!
    Καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και μένα μου άρεσε η ιδέα της....μου ήρθαν πολλές όμορφες αναμνήσεις!!!
      Καλή σου μέρα :)

      Διαγραφή
  17. Ωραιοζήλη μου τρυφερές και όμορφες οι αναμνήσεις σου από το Δημοτικό! Μου θύμισες και εμένα τα μαθητικά χρόνια του Δημοτικού και χάρηκα, τα περισσότερα ήταν υπέροχα..
    Όμορφο αυτό που σας έγραφε ο διευθυντής σας, είναι μια σωστή σκέψη και στάση ζωής!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που τα θεωρείς κι εσύ υπέροχα...απ'ότι είδα δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη...χαχα
      Καλή σου μέρα, να σαι πάντα καλά :)))

      Διαγραφή
  18. Πρώτα από όλα, σου ζητώ συγνώμη καλή μου... :( Χθες είχα ημικρανία και δεν είδα τα σχόλια μου, μόλις τώρα τα είδα και σε έβαλα στις σημερινές προτάσεις μου.. Τι χαρούμενα χρόνια!! Επιτέλους, να και καποιο παιδί που πήγαινε χαρούμενο στο σχολείο! Να είσαι καλά γλυκιά μου Ωραιοζήλη και σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτή την -ευχάριστη ευτυχώς για σένα!- αναδρομή στον χρόνο! Πολλά γλυκά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς καλή μου...σ'ευχαριστώ για την όμορφη αναδρομή...!
      Καλό σου απόγευμα :)

      Διαγραφή
  19. Μου άρεσε που κάνατε πατινάζ στο γήπεδο του μπάσκετ!!
    Όμορφες και ήρεμες οι αναμνήσεις σου!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χριστός Ανέστη!! Πολύ ωραία ανάρτηση full of αναμνήσεις....!! Αγαπητή εν Χριστώ αδελφούλα για να σε ευχαριστήσω σου αφιερώνω τα παρακάτω σχετικά περίπου με το θέμα μικρά ποιηματάκια μου!! Εδώ στο site μου http://workersectingreece.wordpress.com/poems/ (& http://gkiouzelis.wordpress.com) έχω κ άλλα τα οποία στα αφιερώνω κ αυτά με πολύ εν Χριστώ αγάπη!!!

    DIESIS...

    Πάντοτε κοίταγα μέ ἀπορία
    τό κουμπί μέ τή δίεσι κάτω δεξιά
    στή συσκευή τοῦ τηλεφώνου...

    Τί νά σημαίνει ἄραγε;...
    Ποῦ νά χρησιμεύη;...

    Ὅποτε ἔπιανα τό τηλέφωνο
    αὐτές τίς σκέψεις ἔκανα...
    Ἀλλά ποτέ δέν θέλησα
    νά μάθω ποῦ χρησιμοποιεῖται...

    Μ’ ἀρέσει νά μοῦ θυμίζη
    τό παιχνίδι τῆς τρίλιζας...

    Ἐπίσης, μου θυμίζη ἕνα παιχνίδι
    πού χαράζουν στό ἔδαφος γραμμές καί
    παίζουν κουτσό τραγουδώντας...

    Μιά μέρα σχεδίασα μιά δίεσι
    καί τή χρωμάτισα μέ μπλέ στυλό...

    κι ἀπό τότε μοῦ θυμίζει τό Σταυρό...!

    Θεέ μου, ὅλα Σέ θυμίζουν...!

    ********** :))))))))))))) ***********

    ΑΝΥΨΩΣΙ ΦΘΟΓΓΟΥ...

    Ἕνα μεσημέρι μπῆκα στό
    ἠλεκτρονικό λεξικό καί κοίταξα
    τί σημαίνει ἡ λέξι δίεσι...

    Ἀπό τότε στά πρόχειρα
    χαρτάκια τοῦ μυαλό μου

    σχεδιάζω μία δίεσι
    καί μ’ ἕνα μισοτελειωμένο Parker
    ἀργά τή ζωγραφίζω...

    καί πάντα σχηματίζεται ὁ Σταυρός...

    Σημάδι ἀνύψωσις φθόγγου
    κατά ἕνα χρωματικό ημιτόνιο

    πρός τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ...!


    Χαλίκια πάνω στόν τοῖχο

    Καθόμουν στό ἔδαφος
    τῆς καρδιᾶς μου
    σκεφτικός καί λυπημένος...

    ζωγράφιζα μέ τό νοῦ
    “χαλίκια πάνω στόν τοῖχο”(ΣΣειρ 22, 18)...

    ἑνός δρόμου στά δυτικά προάστια
    τῆς ψυχῆς μου

    μέ ἕνα ἀκαθόριστο
    δεκαεπτασύλλαβο

    τό ὁποῖο συλλάβιζα ἀπό τά νιάτα μου...

    νόμιζες ότι κάποτε θά σταματοῦσε
    ἡ ψυχή μου νά συλλαβίζη...

    άλλά ἡ ψυχή, στό εἶχα πεῖ,
    παραμένει πάντα παιδί....!

    ********** :))))))))))))) ***********

    CONSERTO

    Κυρίες καί κύριοι, γειά σας...!
    Παρακαλῶ ἡσυχία...!

    Τά πουλιά ἀρχίζουν
    τό δικό τους conserto
    μέ maestro τό Θεό...!

    Ἔτσι ἴσως κάποτε
    νά εἶχες ξεκινήσει
    μία σχολική σου ἔκθεσι...

    ἤ ἁπλά αὐτή νά ἦταν μιά
    παιδική σου σκέψι
    καθώς περπατοῦσες στό δάσος...!

    Τά χρόνια πέρασαν, μεγάλωσες...
    τουλάχιστον μόνο σωματικά...
    γιατί μέσα σου νιώθεις ἀκόμη παιδί,
    σάν νά μήν πέρασε μιά μέρα...!

    Ἀκόμη καί τά πουλιά
    συνεχίζουν τό ἴδιο conserto
    μέ maestro πάντα τό Θεό...

    καί σένα ἀκόμη θεατή
    στό χορτάρι ὀκλαδόν...!

    ********** :))))))))))))) ***********

    ΧΑΛΙΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

    Καθόμουν στό ἔδαφος
    τῆς καρδιᾶς μου
    σκεφτικός καί λυπημένος...

    ζωγράφιζα μέ τό νοῦ
    “χαλίκια πάνω στόν τοῖχο”(ΣΣειρ 22, 18)...

    ἑνός δρόμου στά δυτικά προάστια
    τῆς ψυχῆς μου

    μέ ἕνα ἀκαθόριστο
    δεκαεπτασύλλαβο

    τό ὁποῖο συλλάβιζα ἀπό τά νιάτα μου...

    νόμιζες ότι κάποτε θά σταματοῦσε
    ἡ ψυχή μου νά συλλαβίζη...

    άλλά ἡ ψυχή, στό εἶχα πεῖ,
    παραμένει πάντα παιδί....!

    ********** :))))))))))))) ***********

    Χριστός Ανέστη!!! Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αληθώς ανέστη ο Κύριος!
    Καλώς ήρθες στο blog μου....σ'ευχαριστώ για τα ποιήματα...πολύ ωραία και τα δυο!
    Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!