Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Το λεωφορείο των ονείρων!!!

Η καθημερινότητα μας κουράζει κι όλοι αποζητούμε μια εκδρομή κάπου για να ξεφύγουμε και να αλλάξουμε παραστάσεις.....Να πάρουμε δυνάμεις ώστε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε....!
Σκέφτηκα λοιπόν, εμπνευσμένη από μια ανάρτηση του αγαπημένου φίλου Σεβάχ, να φτιάξουμε ένα λεωφορείο που θα είναι γεμάτο με καλή παρέα, όμορφες μελωδίες, χαρούμενα τραγούδια, για να μας ταξιδεύει κάθε φορά σε άγνωστα όμορφα μέρη και να μας δίνει δύναμη για να συνεχίζουμε!
Θα χάρω πολύ να 'ρθείτε μαζί μου στα όμορφα ταξίδια και να μας ξεναγήσετε στους δικούς σας ονειρεμένους προορισμούς!!

Υ.Γ. Κάντε τον δικό σας ονειρεμένο προορισμό ανάρτηση.....εμπλουτίστε τον με όμορφες φωτογραφίες και χαρούμενες μουσικές...κι αν θέλετε αφήστε σε σχόλιο την διεύθυνση της ανάρτησης σας ώστε να είναι όλες μαζεμένες εδώ! Δεν υπάρχει όριο, κάντε όσα ταξίδια θέλετε...!
Καλό μας ταξίδι!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------
1 στάση: Το «Δελφινάκι» μας ξεναγεί στην Κακοπετριά. Ενας πανέμορφος τόπος, όλο τρεχούμενα νερά. Χωρίζεται σε παλιά και νέα Κακοπετριά. Η παλιά Κακοπετριά, είναι παραδοσιακή, με αρχοντικά..., είναι ρομαντική...




Παλιά Κακοπετριά

ΚΑΚΟΠΕΤΡΙΑ
Βρίσκεται στην κοιλάδα της Σολέας, στις παρυφές της οροσειράς τουΤροόδους. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο 667 μέτρων. Ονομασία 1η εκδοχή Λένε ότι ήταν ένα ανδρόγυνο το οποίο ήταν νιόπαντρο και περπατούσαν στο παλιό χωριό της Κακοπετριάς. Σε ένα σημείο ήταν μια μεγάλη πέτρα. Κύλησε και πλάκωσε το ζευγάρι. Την πέτρα την κόλλησαν και την έβγαλαν κακιά πέτρα. Σιγά σιγά βγήκε το Κακοπετριά (κακιά και πέτρα). Υπάρχει παραλλαγή της εκδοχής αυτής που λέει ότι πάνω σε αυτή την πέτρα έπρεπε να καθίσει το ανδρόγυνο μετά την τέλεση του γάμου. Σε μια περίπτωση η πέτρα κύλησε και πλάκωσε το ανδρόγυνο. Οι κάτοικοι την ονόμασαν Κακόπετρα και έτσι πήρε το χωριό το όνομα Κακοπετριά. Υπάρχει ακόμη μια παραλλαγή των εκδοχών αυτών που λέει πως κάθε ανδρόγυνο έπρεπε να καθίσει πάνω στην πέτρα για να προκόψει, να στεριώσει και να γίνει πέτρα. 2η εκδοχή Ήταν ένας άντρας που είχε δυο παιδιά, τον Παναγιώτη και τον Πέτρο. Ο Παναγιώτης ήταν καλός και ο Πέτρος κακός. Ο Παναγιώτης πήγε σε μια περιοχή, αφού τσακώθηκε με τον αδελφό του και το χωριό που έμεινε ονομάστηκε Καλοπαναγιώτης. Ο Πέτρος έμεινε στο χωριό, που ονομάστηκε Κακοπετριά επειδή έμεινε ο κακός Πέτρος. Υπάρχει μια παραλλαγή της εκδοχής αυτής που λέει ότι ήταν κάποιος άρχοντας της Μαραθάσας που είχε τρεις γιους, το Νίκο, τον Παναγιώτη και τον Πετρή. Ο Πετρής, ο πιο μικρός, ήταν πολύ ζωηρός, άτακτος, νευρικός και τόσο ανυπόφορος που τα άλλα αδέλφια του τον είχαν βαρεθεί. Έτσι ο πατέρας αναγκάστηκε να τον στείλει στην άλλη πλευρά του βουνού να ζήσει. Έφτασε ο Πετρής στην περιοχή του παλιού χωριού. Ήταν ο πρώτος οικιστής. Από το όνομα Πετρής και το κακός το χωριό πήρε το όνομα Κακοπετριά. Τουρισμός Το υγιεινό κλίμα της Κακοπετριάς, το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, το πλούσιο πράσινο, τα δροσερά και γάργαρα νερά, η αρχαία λαϊκή κληρονομιά που μπορεί να την θαυμάσει κάποιος αν επισκεφτεί την περιοχή της Παλιάς Κακοπετριάς, φυσικό ήταν να τραβήξουν την προσοχή αρκετών πλούσιων οικογενειών για παραθερισμό και εξοχή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, τα αρμόδια γραφεία Τουρισμού και πάρα πολλά ιδιωτικά τουριστικά γραφεία, διαφημίζουν με τουριστικά φυλλάδια και χάρτες, τόσο τις φυσικές ομορφιές, όσο και τον ανεκτίμητο θησαυρό, που λέγεται «Παλιά Κακοπετριά»
Για περισσότερα διαβάστε πατώντας στο wikipedia/Κακοπετριά
----------------------------------------------------------------------------------------------------
2 στάση: Ένας απ' τους αγαπημένους μου προορισμούς, που δεν έχω πάει αλλά θα ήθελα πολύ είναι "Η πόλη του Φωτός", δηλαδή το αγαπημένο μας "Παρίσι"...με τον όμορφο Πύργο του Άιφελ που από μικρή βλέπω στις ταινίες...!
Η πόλη από μικρή που ήμουν, έμοιαζε μαγική στα μάτια μου...τόσα φώτα, τόσες ιστορίες αγάπης... 
La tour eiffel
Ας το δούμε όμως και λιγάκι ιστορικά....ο Πύργος του Άιφελ είναι το ορόσημο της πόλης και η ψηλότερη κατασκευή της, με ύψος 324 μ. (μαζί με την κεραία). Οι εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν το 1887 και ολοκληρώθηκαν το 1889. Στην αρχή είχε σχεδιαστεί για προσωρινή μόνο χρήση για την παγκόσμια έκθεση του 1889 αλλά ο τεράστιος και εκκεντρικός Πύργος εντυπωσίασε τόσο πολύ ώστε αποτελεί σήμερα σύμβολο τόσο του Παρισιού όσο και της Γαλλίας. Δέχεται πάνω από 6.000.000 επισκέπτες ετησίως, ενώ το 2002 συμπλήρωσε συνολικά 200.000.000 επισκέπτες από τότε που κατασκευάστηκε.
Arc de Triomphe
Η Αψίδα του Θριάμβου, με ύψος 50 μ. και μήκος 45 μ., κατασκευάσθηκε με εντολή του Ναπολέοντα A΄. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού επί της πλατείας του Αστέρα (Place de l'Étoile), σήμερα ονομαζόμενης πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ (Place Charles de Gaulle). Η αψίδα φέρει εγχάρακτα τα ονόματα των νικών των Γαλλικών Στρατευμάτων καθώς και τα ονόματα 558 στρατηγών (τα υπογραμμισμένα ονόματα καταδεικνύουν όσους από αυτούς έπεσαν σε μάχες). Στην αψίδα βρίσκεται, επίσης, και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο βωμός του οποίου φέρει φλόγα που άναψε για πρώτη φορά το 1921 εις μνήμην των πεσόντων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι τέσσερις κίονες στους οποίους στηρίζεται η αψίδα διακοσμούνται από πολύ μεγάλα ανάγλυφα, τα οποία απεικονίζουν: Την Έξοδο των Εθελοντών του 1792.
 Musée du Louvre
Το μουσείο του Λούβρου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης - το 8% των αποκτημάτων του, που υπολογίζονται στα 445.000 κομμάτια. Οι μόνιμες συλλογές του μουσείου καταλαμβάνουν συνολικά έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων και ανάμεσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές, που καλύπτουν 25 αίθουσες ή χώρους.
Notre-Dame de Paris
Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στο νησί Île de la Cité του ποταμού Σηκουάνα (la Seine), στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα.
Disneyland
Φυσικά υπάρχει και η Disneyland, για μικρούς και μεγάλους...έτσι για να ξαναθυμηθούμε την μαγεία που μας λείπει από την καθημερινότητα μας :))
Ελπίζω να περάσατε ωραία, καθώς επίσης να καταφέρω να το επισκεφθώ και από κοντά :))
Για Πηγή και περαιτέρω πληροφορίες κάντε κλικ εδώ
----------------------------------------------------------------------------------------------------

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Καλημέρα!
    Άμα αρχίσω να ποστάρω φωτογραφίες απ'τους ονειρεμένους προορισμούς μου, η φαντασία και τ'ονειρο θα με συνεπάρει κ μετά άντε να συμμαζευτώ!!
    :)

    υγ: Χαίρομαι που η ιδέα σου γίνεται πράξη, Ωραιοζήλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σου μέρα...θα χαρώ πολύ να δω τους αγαπημένους σου προορισμούς...φιλιά πολλά, να περνάς όμορφα :)))

      Διαγραφή
  2. Καλοτάξιδο κορίτσι μου :) Καλό ξημέρωμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω και το δικό σου ονειρεμένο ταξίδι καλή μου...φιλιά πολλά :)))

      Διαγραφή
  3. Ωραία ιδέα Ωραιοζήλη μου μα θα αργήσει το δικό μου bus των ονείρων με τόσα που θα τρέξουν αυτές τις μέρες!
    Σε φιλώ! Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπότε μπορείς καλή μου θα περιμένω την ανάρτηση σου...σκέφτομαι να βάλλω την εικόνα στο πλάι και να αφήνει οποίος θέλει την δική του διαδρομή...!
      Καλό σου βράδυ :)))

      Διαγραφή
  4. Περιμένω και την δική σου ανάρτηση...καλό σου βράδυ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη ιδέα Ωραιοζήλη μου!
    Ναι θα το κάνω από Τετάρτη- Πέμπτη ίσως!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ααααα!! Τι όμορφο!!!!!! Τι ωραία ιδέα!!!!! ♥
    Θα το κάνω σίγουρα μόλις γυρίσω!!!!
    Προς το παρόν... με περιμένει.... αεροπλάνο! χαχαχα! :)))))
    ♥ ♥ ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, η πρόσκληση είναι ανοιχτή...καλό ταξίδι, να περάσεις πολύ όμορφα τις γιορτές σου :)))

      Διαγραφή
  7. Ωραία η ιδεα σου...χρειαζουμαστε και κάποια αλλαγή..όλα μέρα τα ίδια και τα ίδια...
    μια άλλη μπλόγκερ είχε μια ιδεα-έκανα παλιά μια ανάρτηση με τον αγαπημένο μου τόπο ,θα την βρεις εδώ
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/10/blog-post_27.html
    αν ταιριάζει στο θέμα σου, μου το λες να σημειώσω στην ανάρτηση ότι συμμετέχω και στη δική σου ιδεα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε Δελφινάκι μου, φυσικά και ταιριάζει θα το προσθέσω αμέσως...μπορείς να βάλεις και την διεύθυνση για να υπάρχει!!!!
      Καλό σου βράδυ :)))

      Υ.Γ. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις κι άλλους προορισμούς...δεν χρειάζεται απαραίτητα να τους έχεις επισκεφθεί, αρκεί να σου αρέσουν :)

      Διαγραφή
    2. ωω τι έκπληξη... ευχαριστω πολύ που το έβαλες..χαίρομαι που σου άρεσε...τρεχω να σημειώσω στην ανάρτηση μου, ότι συμμετέχω και στη δική σου ιδεα (τίτλο και λινκ ιδεας σου)
      φαντάζομαι αυτό εννοείς με το να βάλω τη διεύθυνση;

      Διαγραφή
    3. αα, επίσης στο τέλος του κειμένου της Κακοπετριας , βάλε αυτό : Για περισσότερα διαβάστε πατώντας στο wikipedia/Κακοπετριά
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%AC

      το εχω βάλει και γω στη δική μου

      επίσης , δες εδω
      http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2013/10/blog-post_27.html

      Διαγραφή
    4. Οκ Δελφινάκι μου, με την πρώτη ευκαιρία θα το συμπληρώσω...!

      Διαγραφή
  8. Μα τι υπέροχη ιδέα!! Τώρα την πήρα είδηση στην δεξιά σου στήλη! Θα χαρώ πολύ να λάβω μέρος κι εγώ σύντομα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιμένω με αγωνία να δω τον δικό σου προορισμό...!
      Καλό σου βράδυ Κατερίνα μου....καλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα :)

      Διαγραφή
  9. Διαβασα το ταξίδι στο Παρίσι...το παιδικό μου όνειρο είναι ένα ταξίδι στο Παρίσι και στο Πυργο του Αιφελ...αν κατάλαβα ειναι δική σου αφήγηση αυτή; επειδή δεν αναφέρεις την μπλόκερ που το γράφει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εγώ την έκανα...και σε μένα αρέσει πολύ το Παρίσι....!
      Σου εύχομαι να πας κάποια στιγμή :))))
      Καλό σου βράδυ!

      Διαγραφή
  10. Δεν το έχω ξεχάσει αυτό το πρότζεκτ. Απλά είχα την εντύπωση πως θα μπορούσε να είναι και φανταστικό ταξίδι . Όχι συγκεκριμένη πόλη . Αλλά μέρη που θα ήθελα να αφήσουν μέσα μου ίχνη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά κοριτσάκι μου, μπορείς να παρουσιάσεις οτιδήποτε θέλεις...αρκεί να είναι με πολύ αγάπη :)))

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Ωραιοζήλη μου!
    Σε παρακολουθώ σχεδόν καθημερινά, απλά άλλαξαν λίγο τα πράγματα στη δουλειά κ έχω περισσότερες ευθύνες πια.
    Δεν έχω ξεχάσει το λεωφορείο!! Απλά, να μου δοθεί λίγο χρόνος κ θα σου στείλω το ονειρικό μου πακετάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την αγάπη σου....πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι για να μας ταξιδέψεις...!

      Διαγραφή
  12. καλησπέρα και καλός σε βρίσκουμε αγαπητή φίλη
    στο blogoσπιτάκι σου το καταπληκτικό που μας
    το σύστησε ο κοινός μας φίλος Νίκος (mous) από
    Λευκάδα.
    Γίναμε φίλοι του blog σας και το βάλαμε και στο
    δικό μας στα αγαπημένα
    Συγχαρητήρια
    dimiourgia-epikinonia.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθατε στο σπιτικό μου, χαίρομαι που σας άρεσε....θα χαρώ πολύ να σας ξαναδώ :))))

      Διαγραφή

Σχολίασε κι εσύ. . .ότι νομίζεις πως αξίζει!